Annonce
Sport

532 tilskuere så VSK vinde på Ceres Park

Sofie Obel var en af målscorene i lørdagens kamp på Ceres Park. Arkivfoto: Ole Nielsen.

FODBOLD: I VSK-lejren havde man sat næsen op efter at sætte ny stadionrekord med over 1000 tilskuere, da VSK Aarhus Liga-kvinder mødte Odense Q. Stadionrekord blev der ikke sat, men 532 tilskuere havde trods alt fundet vej til Ceres Park. Og de så et meget veloplagt VSK-mandskab i silende regn vinde over Odense Q med 4-0 efter en føring på 1-0 ved pausen, og det var også en meget glad VSK-træner Hans Paarup, der gjorde status efter kampen.

- Fra starten af sad vi på spillet og skabte mange chancer, og vi burde have scoret flere mål i 1. halvleg, men Odense kom bedre med inden pausen. I 2. halvleg sad vi igen på hele spillet og havde chancer til flere mål. Det var en stor oplevelse for spillerne at spille på Ceres Park foran de mange tilskuere. Alt i alt var det en god kollektiv indsats med Sofie Vendelbo og Maria Denius som de mest iøjnefaldende, sagde Hans Paarup.

Kvindeliga-kampen var afslutningen og højdepunktet på en stor pigefodbolddag, hvor AGF sammen med ASA, IF Lyseng og VSK Aarhus havde inviteret til træning for piger i Fredensvang. leo

VSK Aarhus-Odense Q 4-0 (1-0)

Kvindeligaen

VSK Aarhus målscorere: Sofie Obel, Maria Denius, Jannie Thomsen, Sofie Bloch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Eksperter om Michelin-uddeling: Aarhus bør være særligt skuffede

Læserbrev

Læserbrev: Jeg vil kæmpe med næb og klør, for at Aarhus aldrig får mere letbane

Helge Bay skriver 7. februar i et læserbrev, at letbanen er på vej til at blive en succes. Jeg spørger: Hvor? Letbanen er en katastrofe og en århushistorie af dimensioner. Og den bliver ikke en mindre katastrofe fremover. I Aarhus afskaffede man sporvognen i 1971. Faktisk havde man allerede nedlagt den første sporvogn, der var i drift fra 1884-1895. Hvorfor vil man ikke lære af sine fejl? Letbanen er et prestigeprojekt, som på ingen måde er designet til den trafik, som Aarhus har, og Aarhus får i fremtiden. Letbanen/sporvognen gav mening for 50 år siden, og før det, da færre havde biler, og færre mennesker boede her. Men Aarhus er en vikingeby. Byen er bygget op om, at gaderne skal være smalle, fordi man ikke havde brug for mere plads, da der var hestevogne til. Letbanen fejler også, ved at den overhovedet ikke fragter det antal passagerer, man havde forventet. Hvorfor? Fordi, som undersøgelserne også sagde, inden man byggede den, så flytter den under én procent af bilister over i kollektiv trafik. Til gengæld har letbanen været en direkte årsag til lukning af utallige busruter i de små byer og forstæder i Aarhus og opland. Derudover glemmer Helge Bay fuldstændig finansieringen. Hvem skal betale? Inden den første centimeter af letbanens etape 2 er lagt, koster det mindst 655 millioner kroner til omlægning af varmerør mm. Det kan man få rigtig mange busser for. Det smarte ved busser er også, at man kan flytte ruten, så den giver mening. Og så er de betydeligt nemmere at sætte i drift. Letbanen fylder alt for meget. Hvorfor skal den køre igennem det mest trafikerede kryds i Aarhus - krydset Nørreport/Kystvejen? Herfra kommer bilister fra færgen, Randersvej, Kystvejen og den nordlige del af Aarhus, samt fra midtbyen. Og så også en letbane? Det er helt tabt. Hvordan Helge Bay kalder en sporvogn for en "ny trafikløsning", er mig også en kæmpe gåde. Som sagt nedlagde vi den i 1971. Og så køber jeg ikke argumentet med, at det er den eneste CO2-neutrale løsning. Så vidt jeg ved, findes der også elektriske busser. Alt det her gør, at letbanen skal droppes. Og så har jeg hverken nævnt problemerne med frosten, eller den evige udskydelse af åbningsdatoen. Letbanen er gammel vin på nye flasker. Vi har prøvet det før og lagde sporvognene ned af en årsag. Forhåbentlig er der kun få mennesker, der ønsker at ødsle pengene væk på et så udueligt projekt.

AGF

Efter aflysning i Superligaen: AGF besejrede AaB i træningskamp

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Aarhus

Cyklister må ud på omvej: Den århusianske 'cykelmotorvej' står flere steder under vand

Annonce