Læserbrev: Finanslovens mange gaver er et synsbedrag


Læserbrev: Finanslovens mange gaver er et synsbedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Pia Olsen Dyhr, formand for SF, og Kirsten Normann Andersen, medlem af Folketinget for SF i Østjylland
FT_Kirsten_N_Andersen
Læserbrev. 

Mens kommunerne kæmper med budgetforhandlinger og har udsigt til besparelser på en lang række områder, er regeringen i gavehumør. Regeringen vil droppe sparekrav på uddannelse og kultur i 2022, siger de, og afsætter samtidig 400 millioner kroner til styrket indsats mod ældres ensomhed. Bare for at nævne et udpluk.

Men kigger man godt efter, opdager man hurtigt, at velfærdsfinansloven er lidt af et synsbedrag. For det første vil regeringen fortsætte besparelserne på gymnasier, erhvervsskoler, museer og teatre i tre år endnu. Alene i det sidste år vil grønthøsteren skære to en kvart milliarder i forhold til 2018 af penge til uddannelse og kultur - det giver ikke mere nærhed.

For det andet er ældreområdets gave til deling i fire. Altså kun 100 millioner kroner hvert år til et område, der i den grad kræver ressourcer. Regeringen har forsømt at tage den demografiske udvikling - flere ældre og børn - alvorligt. I de sidste tre år har der været 4,4 milliarder kroner for lidt, skriver Jyllands-Posten, og også med denne finanslov mangler der penge til ordentlige normeringer i børnehaver, lærere i folkeskolen, social- og sundhedsassistenter på plejehjem og i ældreplejen og sygeplejersker og jordemødre på landets hospitaler.

Det kan godt være, at det er nyt for en blå, borgerlig og liberal regering, at den ikke skal give historiske skattelettelser. Men fordi ulighedsskabende, klimasnøvlende og velfærdsfattig politik bliver en smule bedre, bliver det langt fra godt. Vi kan først rigtig glæde os, når finansloven igen er rød, og det er muligt at skabe en god start i livet for alle børn, mere ro-på i uddannelsessystemet og en ældregaranti. Mere personale og mere tid til at føle sig tryg ved vores velfærd.

Læserbrev: Finanslovens mange gaver er et synsbedrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce