Junker er ikke bange for forventningerne: Jeg har spillet i AGF

Kasper Junker havde øjnene på bolden i AGF-trøjen, men blev også kritiseret for manglende skarphed foran målet. Arkivfoto: Ole Nielsen

Junker er ikke bange for forventningerne: Jeg har spillet i AGF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På søndag kan Kasper Junker, der for mindre end 14 dage siden var AGF-spiller, få debut for AC Horsens mod netop AGF. Han forklarer skiftet med manglende spilletid.

FODBOLD: Kasper Junker forlod AGF på transfervinduets sidste dag og blev AC Horsens dyreste indkøb til dato. På søndag kan den 24-årige angriber så få debut i for sin nye klub, når netop AGF kommer på besøg på Casa Arena, og han ved godt, at manges øjne vil hvile på ham.

- Jeg er ikke bange for de store forventninger. Jeg har spillet i AGF, hvor presset er et af de største i hele landet, siger Kasper Junker.

- Jeg følte, at det var det rigtige at skifte til AC Horsens. Efter fem kampe som indskifter savnede jeg spilletid. Jeg kender AC Horsens, og jeg kan godt lide holdets spillestil. Nu glæder jeg mig til at få tillid fra træneren, til at spille, til at være med til at tage ansvar og til at være en af de bærende kræfter, siger Kasper Junker.

Angriberen, der nåede at spille to år i AGF, hvor det blev til 13 scoringer i 69 kampe, har skrevet en fem-årig kontrakt med AC Horsens, og han ser frem til, at talentet skal udfolde sig i Horsens i takt med fuld spilletid, som han har udsigt til.

- Jeg har altid spillet mine bedste kampe i et 4-4-2-system, og jeg ser frem til, at vi også kommer til at spille med to angribere, siger Junker, der som udgangspunkt er udset til at danne angrebsduo med Oliver Drost på Horsens-holdet, der har været i offensivt underskud siden islandske Kjartan Finnbogason forlod klubben efter sidste sæson.

Det skal Kasper Junker være med til at lave om på.

- Jeg bliver kritiseret for at lave for få mål, men prøv og se på statistikken. Hvis du ser på spilletid og mål, har jeg scoret i hver tredje kamp. Det kan blive endnu bedre, når jeg får fuld spilletid og tillid fra træneren, siger Kasper Junker.

Han har spillet otte officielle landskampe på U21 og U20, men han kom så sent med på U-landsholdet, at han ikke nåede det store gennembrud.

- Jeg var med i truppen til EM for U21-landshold, og selv om jeg ikke kom til at spille, følte jeg det alligevel som lidt af et gennembrud, siger han.

Kasper Junker er en stor og stærk angriber, 186 centimeter høj, men erkender, at der er lidt at arbejde på i forhold til at være en trussel i hovedspillet, som gennem flere sæsoner har været et varemærke i AC Horsens' spillestil.

Hans far, Hans Junker, var centerforward i Vejle Boldklub og var netop netop kendt for sin styrke i hovedspillet.

- Der er plads til forbedringer omkring mit hovedspil, men jeg håber at udvikle mig meget i AC Horsens, lyder det fra det Junker, der har fået 22 som trøjenummer i AC Horsens.

Efter Superliga-kampe for Randers FC og AGF skal der lægges nye lag til spillet og skarpheden.

- Jeg havde det fint i Randers. I AGF lærte jeg at blive seniorspiller. Det var lærerigt. Jeg blev modnet i AGF, og jeg lærte meget af mine forskellige trænere, påpeger han og fremhæver Lars Friis (assistenttræner under Glen Riddershold, red.).

- Jeg har også haft gode oplevelser i mine otte landskampe. Jeg har mødt store nationer som England, Spanien og Tjekkiet. Nu glæder jeg mig til at spille for AC Horsens, og jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Kasper Junker.

Og første udfordring hedder altså AGF søndag eftermiddag.

Junker er ikke bange for forventningerne: Jeg har spillet i AGF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce