Lystrup-kunstner bag ny Aarhus-plakat med 12 kendte motiver fra byen

Mikkel Madsen md plakaten, som han kalder "Rundt om Aarhus". Rådhuset i baggrunden er også med på den. Foto: Jens Thaysen

Lystrup-kunstner bag ny Aarhus-plakat med 12 kendte motiver fra byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Industriel designer fra Lystrup sætter bygninger, skulpturer og symboler sammen.

AARHUS: Aarhus har fået en ny plakat. "Rundt om Aarhus" har den 39-årige industridesigner Mikkel Mejdahl Madsen kaldt sin plakat.

Forklaringen er, at der er 12 motiver fra byen i en cirkel. Motiverne er placeret sådan, at de også kan udgøre tallene på et ur. Sådan et har dog ikke set dagens lys endnu, men det kan komme, siger ophavsmanden.

Mikkel Madsen har lavet en tilsvarende plakat til syv andre byer, og han har lavet en lignende tidligere til Aarhus. Der er dog den afgørende forskel, at motiverne nu er meget tydeligere. Før var det kun deres omrids. Og der er kommet andre på plakaten.

- Jeg har valgt nogle karakteristiske bygninger, skulpturer eller symboler, siger Mikkel Madsen, der mest sælger plakaterne fra sin hjemmeside, men gerne vil have dem placeret i forretninger i byen. Han bor i Lystrup med hustru og tre børn og leder efter job i sin branche, og indtil har han det, arbejder han som flyttemand.

Plakaten
  • Plakaten "Rundt om Aarhus" koster fra 149 kr.
  • Kan købes på nettet.

De 12 motiver på plakaten er: Domkirken, havnen, Møntmestergården i Den Gamle By, byens skove, Moesgaard Museum (Aarhus-masken), Marselisborg Slot, Det kongelige bibliotek ved universitetet, Dokk1, Agnete og Havmanden, kunstmuseet Aros, Toldboden og rådhuset.

- Det er kendte bygninger og pejlemærker, og samme idé har jeg brugt i de andre byer, siger Mikkel Madsen.

De øvrige byer, han har skabt lignende plakater for, er: København, Skagen, Aalborg, Herning, Horsens, Esbjerg og Odense. Også de har 12 motiver.

- Ideen til plakaterne fik jeg, da jeg var på Formland-messen i Herning i 2017 for at udstille børneplakater. En anden udstiller havde også en plan om byplakater, og vi blev enige om hver især at realisere dem. Da jeg har boet i Aarhus siden 2003, var det nærliggende at begynde her, siger Mikkel Madsen.

Ideen til at have skulpturer med, fik han, da han skulle lave en plakat for Esbjerg og fik respons fra publikum på Facebook.

- Det har givet en mere spændende og levende plakat, siger Mikkel Madsen.

Lystrup-kunstner bag ny Aarhus-plakat med 12 kendte motiver fra byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce