AGFs Ankersen: De andre klubber har fået respekt for os

AGFs Jakob Ankersen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGFs Ankersen: De andre klubber har fået respekt for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AGF-spiller Jakob Ankersen ser frem til søndagens møde mod AC Horsens, men ser trods en tørst efter flere sejre ikke grund til at blæse til angreb. Det handler om at holde fokus på den defensive organisation - og så holde snor i Kasper Junker.

FODBOLD: Det handler om ikke at blive for ivrig. I hvert fald indenfor kridtstregerne.

Det har været AGF-nøglen til status som ubesejret efter de otte første spillerunder i Superligaen, og for Jakob Ankersen, fast inventar i start-11eren ude på venstrekanten, er der ikke grund til at rode med den bremseklods til søndagens udekamp mod AC Horsens, selvom han og holdkammeraterne har spillet tre fjerdedele af sæsonens opgør i rækken uafgjort og generelt har døjet lidt med at lave mål.

- Hvis vi begynder at tænke for meget i sejre, at vi for alt i verden skal vinde, er det, at det først går galt. Vi skal bevare tålmodigheden. Holder vi fast i konceptet, kommer sejrene også. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Vi skal ikke jagte, for så er det, at vi begynder at forcere tingene og bryde ud af de aftaler, vi har på holdet. Det har jo tidligere været problemet. I sidste sæson var det langt hen ad vejen noget værre rod. Den ro har vi fået ind på holdet nu, lyder det fra Jakob Ankersen efter onsdagens vindblæste træningspas på Terp Skovvej.

Men selvom det varmer hjemme foran pejsen, at AGF som det eneste hold i rækken fortsat ikke har tabt i indeværende sæson, er cheftræner David Nielsens mandskab - p.t. placeret på en femteplads - alligevel kun to point foran søndagens modstander, og kun fire point fra den visuelt noget mere grå 11. plads, som indtages af oprykkerne fra Vendssyssel.

Og man holder sig jo nok ikke i top seks, og dermed foran pejsen, ved at blive ved med at spille uafgjort. Der skal flere sejre til. De rykker som bekendt lidt mere i tabellen end pointdelinger.

- Helt enig, men derfor skal vi ikke gå på kompromis med det, vi gør. Vi skal blive i det her. Hvis vi først begynder at tænke, at nu skal vi bare have en sejr mod Horsens og ellers er det lort, så taber vi meget af det, vi har fået bygget op. Vi går selvfølgelig på banen hver eneste gang for at vinde, det gør vi også mod Horsens, men der er også en modstander, der gerne vil vinde, og det synes jeg, at vi har været gode til at acceptere i den her sæson, kommer det fra AGFeren.

- Vi har fundet en rigtig god balance i kampene. Det kunne man eksempelvis se i Randers-kampen, hvor vi ikke just ramte dagen, men så i det mindste holdt nullet og fik det ene point med hjem. Det er fedt at sidde med følelse efter hver eneste kamp, at vi spiller med om sejren, og det er fedt at mærke, at vi ikke går i panik, selvom der står 0-0 efter 70 minutter. Så mangler vi bare at blive lidt mere kyniske, siger Jakob Ankersen.

Vi skal ikke jagte, for så er det, at vi begynder at forcere tingene og bryde ud af de aftaler, vi har på holdet. Det har jo tidligere været problemet.

Junker får det svært

Han forstår godt, at fans, sponsorer og alle mulige andre omkring klubben tørster efter flere sejre, det gør han også selv, men den tidligere Esbjerg- og IFK Göteborgspiller påpeger, at tingene er nødt til at ske i den rigtige rækkefølge. Og derfor bliver der heller ikke blæst til angreb mod "den gule fare".

- Vi kan jo ikke på samme tid lukke helt af og så også bare øse bolde ind i netmaskerne den anden ende af banen. Vi har fået den defensive base rigtig godt på plads, har også skabt tilstrækkeligt med muligheder til at lave flere mål i de fleste kampe, men vi har bare ikke været dygtige nok til at sparke dem ind. Vi ville da gerne have haft fire point mere, end vi har nu, men jeg tror omvendt også, at de andre klubber i rækken har fået respekt for det, vi render rundt og laver i AGF. Det havde de ikke før, lyder det fra Ankersen.

- Når tilskuerne kan se, at vi giver alt i kampene, er det også lettere for dem at acceptere, at vi ikke slår Vendsyssel på hjemmebane eller misser de tre point mod FCK i sidste minut. Vi vil gerne frem, vi vil gerne give folk noget, men det skal ikke være med hovedet under armen. Og det har vi ikke gjort.

Hvad bliver det for en kamp mod Horsens?

- Nu har de jo fået Kasper Junker, og det giver dem en helt anden dimension til deres spil, hvor de kan høvle nogle lange bolde i dybden til ham. Det tror jeg også, at de kommer til at gøre brug af. De har indtil videre i denne sæson spillet med nogle ret stationære typer oppe foran i Mikkel Qvist og Sammy Skytte, men nu har de fået en hurtigløber, og jeg er slet ikke i tvivl om, at de kommer til at stå noget længere tilbage på banen i perioder og så pumpe bolde op mod ham. Det bliver spændende at se, hvad han kan gøre mod os. Vi kender ham, men han kender også os, så det kan gå begge veje. Han er en dygtig spiller, men er vi klar, spiller vi op til det, vi kan, får han ikke et ben til jorden, griner Ankersen.

AGFs Ankersen: De andre klubber har fået respekt for os

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce