Læserbrev: Lad os investere klogt i kulturen


Læserbrev: Lad os investere klogt i kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Skou og Gert Bjerregaard, byrådsmedlemmer i Aarhus Kommune for Venstre
Kim Haugaard
Læserbrev. 

Aarhus vokser, men desværre følger forenings- og idrætsfaciliteterne ikke med udviklingen i kommunen. Det vil sige, at vi bliver flere og flere borgere om de samme faciliteter i byen. Som om det ikke er galt nok, er en del af de eksisterende faciliteter både umoderne og nedslidte. I Venstre er vi ikke naive. Vi ved godt, at der venter nogle tunge år for økonomien i Aarhus Kommune, men vi bliver samtidig også nødt til at se på kulturområdet som en investering i fremtiden snarere end en udgift.

Her i kommunen opererer vi da også med budgetmodeller, som automatisk afsætter penge af til nye skoler og daginstitutioner, i takt med at hele kommunen vokser. Det samme sker dog desværre ikke, når det kommer til idrætsfaciliteter, hvilket blandt andet medfører, at Aarhus er én af de kommuner i landet med flest fodboldspillere pr. boldbane. Det kommer også til udtryk, når flere idrætsforeninger simpelthen må afvise medlemmer, fordi der ikke er plads til flere hold på de eksisterende faciliteter. Derfor skal vi i fremtiden investere klogere i kulturen, end vi gør i dag.

Det er for dårligt, at Aarhus ligger i bunden, når det kommer til at prioritere kulturen, idrætten og foreningslivet. Det er trist at være vidne til den tavse røde mur i Aarhus Byråd, som ikke reagerer på de analyser, der beskriver, hvordan idrætten og foreningslivet i Aarhus er markant underprioriteret sammenlignet med de øvrige større byer i Danmark.

I Venstre vil vi prioritere kulturen i Aarhus. Der er behov for, at vi, inden for rammerne, får afsat penge til idrætten og foreningslivet, på samme måde som vi gør til daginstitutioner og skoler. Ud over en permanent budgetmodel for idrætsområdet, ønsker vi også ved budgetforhandlingerne at afsætte midler til tre nye kunstgræsbaner, som etableres, hvor behovet er størst.

Læserbrev: Lad os investere klogt i kulturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce