Læserbrev: Kæmpe løft til fagligt svage elever


Læserbrev: Kæmpe løft til fagligt svage elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Løkke Rasmussen, statsminister, og Merete Riisager, undervisningsminister
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Læserbrev. 

61 skoler får inden året er omme en kontant præmie af regeringen på mere end 1,3 millioner kroner hver. 14 af dem ligger i Region Midtjylland.

Præmien kommer fra regeringens skolepulje og udbetales, fordi skolerne har formået at løfte det faglige niveau hos, hvad der svarer til mere end 400 elever i dansk og matematik.

En af skolerne er Marienhoffskolen på Syddjurs, der får 1,3 millioner. Skolen har blandt andet arbejdet med et udvidet skole/hjem-samarbejde og tilrettelagt faglige fokusforløb.

Pengene vil gavne skolernes økonomi og videre arbejde - men den største gevinst tilfalder de elever, som er blevet dygtigere. Dansk og matematik er helt grundlæggende fag, som skaber fundamentet under alt andet, børn skal lære i skolen. At mestre basale kvalifikationer som at regne, læse og skrive, det sætter én fri til at træffe valg og til at være herre i sit eget liv.

Skolepuljen viser, at meget kan flyttes, hvis man for alvor tager fat, arbejder målrettet og inddrager forældrene. Næsten uanset hvilke ressourcer forældrene har, så er de vigtige at få i spil, og netop forældreinddragelse har spillet en rolle i skolernes arbejde med eleverne.

Det er imponerende, at de deltagende skoler på bare ét skoleår har opnået mærkbare resultater i arbejdet med elevernes faglige niveau.

Skolerne og eleverne har været dedikerede og arbejdet hårdt. Og skolelederne har taget det ansvar på sig, som følger med, når man står i spidsen for en skole og skal motivere lærere og styrke alle elevers faglige udvikling.

De flotte prøveresultater er en rigtig god nyhed, som bestyrker os i, at skolepuljen er en god løftestang til de skoler, som ikke tidligere har formået at få alle elever med. Men det bekræfter os også i, at folkeskolen som helhed kan blive endnu bedre.

Hvis man på blot ét år kan løfte fagligt svage elever så markant ved at målrette indsatsen, inddrage forældrene og gøre en ekstra indsats, så viser det, at der er et kæmpe potentiale. Ikke mindst fordi de dygtige lærere og pædagoger, som står bag skolepuljens flotte resultater, har tusindvis af dygtige og engagerede kolleger over hele landet, som i lige så høj grad knokler og ønsker det bedste for deres elever.

Vi skal aldrig stille os tilfredse med, at nogle elever bliver tabt på gulvet. Hver eneste elev i den danske folkeskole har krav på, at vi voksne tager ansvaret på os og hjælper dem med at blive dygtige og bevare troen på deres egne evner og lysten til at lære.

Derfor skal hver eneste skole i Danmark stædigt og vedvarende insistere på, at hver elev får den bedst mulige faglige udvikling og afsæt til et godt liv. Det kan lade sig gøre.

Og næste år venter en ny kontant præmie til alle af de 104 skoler, der formår at bygge videre på skolepuljens gode første år.

Læserbrev: Kæmpe løft til fagligt svage elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce