Rasmus Krogsgaard: Aalborg Vinterrevy er underholdning med tæft og tempo

Her ses Rasmus Krogsgaard i et numre fra sidste års vinterrevy i Aalborg Kongres og Kulturcenter. Han er igen i år instruktør på revyen, der har premiere 15. november. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Rasmus Krogsgaard: Aalborg Vinterrevy er underholdning med tæft og tempo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En vinterrevy har et højere tempo end en sommerrevy, men er stadig en ventil, som giver luft til at grine af alvorlige emner.

- Hvad er temaet til Aalborg Vinterrevy i år?

- Jeg tror godt, jeg kan afsløre, at Nordkoreas præsident Kim Jong-Un kommer på besøg. Derudover har vi fået en liste om alt, hvad der sker i Aalborg - både stort som småt. Det kan være sager som et hus, der bliver revet ned for at få plads til en p-plads. Det kan være et tilskud til en ny motorvej, som ikke er kommet endnu, og derfor holder folk i kø hver dag. Det er altid godt at lave sjov med noget lokalt, men som folk udefra også vil synes er sjovt. Men revyens overordnede emne er skærme og zapperkultur.

Aalborg Vinterrevy
Aalborg Vinterrevy spiller i Aalborg Kongres & Kultur Center i Europahallen. I år er det 29. gang, at revyen spiller.Vinterrevyen har premiere torsdag 15. november. Den spiller hver fredag og lørdag til og med 8. december.

I år består holdet bag vinterrevyen af skuespillerne Vicki Berlin, Thomas Mørk, Pernille Schrøder og Rasmus Krogsgaard, der også er instruktør.

Både Rasmus Krogsgaard og Thomas Mørk var nomineret til TV2 Charlies gallapris i kategorien som bedste mandlige revyskuespiller. Det var Thomas Mørk, der blev kåret. Både Vicki Berlin og Thomas Mørk spillede med i Odense Sommerrevy, der blev kåret til årets bedste.

Aalborgs danseskole House of Dance står for en danseoplevelse med de fire dansere Mie Busk Sørensen, Christine Kragmann, Caroline Kragmann og Emilie Blangstrup Dahl.

Prisen for en billet inklusive julebuffet, revy og dans er 615 kroner.

Læs mere på www.akkc.dk.
De medvirkende i Aalborg Vinterrevy er fra venstre mod højre: Thomas Mørk, Pernille Schrøder, Rasmus Krogsgaard, Vicki Berlin og kapelmester Mickey Pless. PR-foto: Peter Halskov
De medvirkende i Aalborg Vinterrevy er fra venstre mod højre: Thomas Mørk, Pernille Schrøder, Rasmus Krogsgaard, Vicki Berlin og kapelmester Mickey Pless. PR-foto: Peter Halskov

- Hvornår går I i gang med at øve?

- I begyndelsen af oktober holder vi et møde, hvor vi bruger en dag på at gå alle tekster og idéer igennem. Vi har alle sammen bidraget med tekster, som vi vil lave numre ud af. Det er en kæmpestor bunke, som lige nu er alt for stor. Vi skal bruge en dag på at koge den ned. Men det er faktisk først i slutningen af oktober, at vi begynder at øve intensivt. Der rykker vi til Aalborg og bor på hotellet, der hænger sammen med spillestedet. Det er et arbejde i døgndrift, som plejer at være intenst, men også meget hyggeligt.

De medvirkende i Aalborg Vinterrevy fra venstre: Thomas Mørk, Vicki Berlin, Pernille Schrøder og Rasmus Krogsgaard. PR-foto: Peter Halskov
De medvirkende i Aalborg Vinterrevy fra venstre: Thomas Mørk, Vicki Berlin, Pernille Schrøder og Rasmus Krogsgaard. PR-foto: Peter Halskov

- På grund af aktualitet kan revyens indhold vel godt ændre sig lige op til premieren?

- Ja. Et godt eksempel på at vi skulle tænke et nummer om, er for to år siden, hvor det var første år, jeg instruerede vinterrevyen. Det var lige op til præsidentvalget i USA. Vi vidste, der ville blive valgt en præsident, og på det tidspunkt troede alle, det blev Hillary Clinton, der ville vinde valget. Revyforfatter Leif Maibom havde skrevet et nummer med udgangspunkt i Hillary som præsident, men sådan faldt valget ikke ud. Så der fik vi pludseligt travlt, men det lykkedes os heldigvis. Vi var den første revy, der havde noget med Donald Trump som præsident.

Rasmus Krogsgaard er medvirkende og instruktør på Aalborg Vinterrevy. PR-foto
Rasmus Krogsgaard er medvirkende og instruktør på Aalborg Vinterrevy. PR-foto

- Det er tredje gang, at du er instruktør, og fjerde gang at du er med i revyen. Hvad er dine forventninger til i år?

- De tidligere år har vi bygget revyen op i to akter, men i år er vi enige om at spille revyen i én akt. Det fungerer bedre for et julefrokostpublikum. Først er der julebuffet, og når vi er færdige, står aftenen på dans. Med kun en akt er energien mere koncentreret, og derfor forventer jeg, at revyen i år bliver mere tempofyldt. Revynumre i dag også kortere end for bare ti år siden, derfor er der også plads til flere. Det afspejler måske en zapperkultur - apropos temaet i år. Folk er vant til at kunne skifte kanal, hvis de keder sig. Folk dvæler ikke så meget mere. Det vil vi dog stadig gerne have, at publikum skal have mulighed for. Derfor bliver der også plads til et par længere indslag, som er lidt dybere. At lave revy er en vekselvirkning mellem at have noget på hjerte, men også at kunne underholde på den helt basale og simple måde. Vi vil også gerne have, at folk måske får stof til eftertanke.

- Hvad er forskellen på sommer- og vinterrevy?

- Man skal være opmærksom på, at hvis man lavet sommerrevy, så kommer folk primært for at se revyen. Maden og festen er sekundær. Når det handler om vinterrevy, er det én stor fest, hvor man skal have mere fod på speederen. Til en sommerrevy er publikum mere indstillet på at lytte til en stille vise. I en vinterrevy handler det lidt mere om komme ud over stepperne og skabe en fest. En sommerrevy har lidt mere tid til fordybelse og eftertænksomhed midt i alt det sjove.

- Hvor vigtig er musikken i en revy?

- Meget vigtig. Revy er den eneste genre, der er en blanding af musik og humor. Jeg har altid været glad for musik og spiller meget selv. Men jeg er virkelig også glad for at få folk til at grine. Anders Matthesen (red. komiker) har en gang sagt, at det eneste, der er bedre end selv at grine, er at få andre til at grine. Vi ved alle sammen, hvordan det føles, hvis man virkelig får brugt lattermusklerne. Det er en fantastisk følelse. Det er endnu mere fantastisk at få folk til at grine. Hvis man kan blande grinet med musik, som man kan i en revy, er det den perfekte genre. Det er også skønt at få noget dagsaktuelt ind og bruge revyen til at afspejle samfundet. Det kan være med afsæt i alvorlige emner, som folk er kede af til daglig. Det kan revyen så belyse fra en vinkel, så folk pludselig kan grine af det. Revy skal ikke redde verden - den skal bare redde en lørdag aften.

Rasmus Krogsgaard: Aalborg Vinterrevy er underholdning med tæft og tempo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce