Læserbrev: Grænser for grådigheden


Læserbrev: Grænser for grådigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Joel, medlem af Folketinget (S), Bjergfyrvej 10, Egå
Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Læserbrev. 

Der må være grænser for grådigheden. Sådan tror jeg, de fleste århusianere tænker, når de hører om hvidvask, udbyttesvindel eller skattely i Panama. Når de hører, hvordan store banker og dyre advokater hjælper samfundets rigeste til at undgå at betale til fællesskabet.

Det undergraver fundamentet under velfærden, og det ødelægger tilliden, når de store fisk går fri, mens almindelige lønmodtagere betaler. Det skal stoppes, og derfor kan det undre, at Lars Løkke Rasmussen er fuldstændig fraværende. Socialdemokratiet har fremlagt en række forslag, men venter desværre stadig på, at regeringen får lyst til at handle.

De alvorlige skandaler er et tydeligt tegn på, at moralen er flosset nogle steder i samfundets top. For slet ikke at snakke om der, hvor det er direkte kriminelle aktiviteter. Bankerne og den finansielle sektor har dermed også brudt den samfundskontrakt, der blev lavet, da fællesskabet hjalp bankerne gennem finanskrisen.

Det kan få meget alvorlige konsekvenser, hvis vi som samfund ikke kan stole på skattevæsen, finanstilsyn og for den sags skyld det politiske system. Derfor er det også nu, der skal handles og sættes grænser for grådigheden, hvis tilliden skal genoprettes.

Socialdemokratiet foreslår at splitte Finanstilsynet op, så tilsynet får til opgave at koncentrere sig om at bekæmpe økonomisk kriminalitet i finanssektoren, mens den opgave med at sikre tilstrækkelig pengemængde i bankerne varetages af Nationalbanken.

Derudover foreslår vi, at der igen kommer offentlige repræsentanter i bankbestyrelserne. Det er vigtigt, at bestyrelserne ikke kun tænker snævert på aktionærernes interesser, og med offentlige repræsentanter får samfundet en plads ved bordet og en bedre chance for at holde skik på bankerne.

Derudover er der - som udbytteskat-skandalen viste - brug for en koordineret europæisk indsats. Derfor skal vi lave en ny fælles efterforskningsenhed i EU, som skal efterforske hvidvask og økonomisk kriminalitet.

Det er klart og tydeligt, at der er behov for mere reguleringen af finanssektoren. Selv formanden for bankernes organisation, Michael Rasmussen, er enig i det. Alligevel har man endnu ikke hørt noget fra regeringen. Samfundet, bankerne og borgerne kan alle se problemet, alligevel sidder regeringen på sine hænder og lader det stå til. Det er ganske enkelt uacceptabelt.

Læserbrev: Grænser for grådigheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce