LA-næstformand forlader partiet: Samuelsens kontor var den sidste dråbe

Jan Oksfeldt Jonasen har meldt sig ud af Liberal Alliance. Arkivfoto

LA-næstformand forlader partiet: Samuelsens kontor var den sidste dråbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odder: Næstformanden for Liberal Alliances afdeling i Odder, Jan Oksfeldt Jonasen, har forladt partiet. Han er blandt andet utilfreds med, at partiformand og udenrigsminister Anders Samuelsen har brugt 340.000 kroner på at nyindrette ministerkontoret.

- Kontoret var bare lige dråben, der fik det til at flyde over. Den endelige beslutning blev taget i går (onsdag, red.). Det der regerings-noget duer ikke for mig. Jeg er blevet mere liberal med tiden, og det går den modsatte vej, når man er tvunget til at sidde i regering, siger Jan Oksfeldt Jonasen.

Onsdag var dagen, da Politiken bragte historien om, at udenrigsminister Anders Samuelsen har købt borde, stole, reoler og andet inventar til sit kontor. Men Jan Oksfeldt Jonasen har længe følt, at partiet var på en forkert kurs.

- Jeg har gået og overvejet det her i lang tid. Der bliver taget alt for mange dårlige beslutning. Jeg stillede op til kommunalvalget, og vi bliver konfronteret med, hvad de gør på Christiansborg. Så skal man forsvare de beslutninger, og når jeg ikke selv kan stå inde for dem, bliver det problematisk. Burkaforbud, tiggerlov og sådan nogle ting vil jeg slet ikke forsvare, siger Jan Oksfeldt Jonasen.

MF'er har fundet ny kreds
Ved sidste valg blev Carsten Bach fra Galten valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance. Han blev valgt ind for Skanderborg-kredsen, men det bliver han ikke ved det kommende valg. Carsten Bach er nemlig blevet partiets spidskandidat på Fyn. Her afløser han undervisningsminister Merete Riisager, som ikke genopstiller.

Skanderborg-kredsen er en del af Østjyllands Storkreds, og her bliver transportminister Ole Birk Olesen spidskandidat i alle kredse.

Vil råbe fra sidelinjen

Den tidligere næstformand er administrator på Facebook-gruppen Odder Politik, og det fortsætter han med. Siden handler om lokal politik, og Jan Oksfeldt Jonasen kommenterer også selv sager og emner.

- Jeg kommer ikke selv til at deltage i partipolitik igen. Så vil jeg hellere stå på sidelinjen og råbe, siger han.

Formanden for Liberal Alliances afdeling i Odder, Henrik Morbjerg, er blevet orienteret om beslutningen.

- Det er hans beslutning. Det respekterer jeg, og så må vi videre. Det kommer ikke som en voldsom overraskelse. Jan har nogle gange haft nogle holdninger, der ligger lidt længere ude en Liberal Alliance. Nogle mere ultraliberale holdninger. Men jeg er lidt ked at af det, for han var et aktiv, siger Henrik Morbjerg.

LA-næstformand forlader partiet: Samuelsens kontor var den sidste dråbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce