Annonce
Aarhus

55-årig idømt behandlingsdom for voldtægt: Uegnet til fængselsdom

Den 55-årige blev idømt behandlingsdom, fordi retten ikke vurderede at han var egnet til fængselsstraf. Foto: Axel Schütt

En 55-årig mand blev tirsdag idømt en behandlingsdom for en voldtægt i oktober.

Annonce

AARHUS: En 55-årig mand er ved Retten i Aarhus blevet idømt en behandlingsdom uden længstetid for voldtægt af en kvinde i Aarhus i oktober.

Klokken 2.51 22. oktober tog en patrulje den 55-årige på fersk gerning, da han lå ovenpå kvinden med bukserne nede. Betjentene vidnede også i retten, hvor de fortalte at kvinden efter episoden var så påvirket, at hun ikke var i stand til at at føre en samtale, og at hun i det hele taget var meget svær at komme i kontakt med. Hun kan ikke selv huske noget fra aftenen eller natten.

Manden brugte ikke trusler eller vold under episoden, men fordi kvinden var så påvirket, at hun var ude af stand til at modsætte sig handlingen, vurderede retten at der var tale om voldtægt. Og det er anklager Tanja Fogt tilfreds med.

- Den her sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis foregår under trusler eller vold fra gerningsmanden. Man kan ikke gå ud fra, at kvinden giver samtykke, når hun er i så hjælpeløs en tilstand, at hun ikke har mulighed for at sige fra. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at der var tale om voldtægt, siger hun.

Den 55-årige ankede ikke dommen, der lød på en behandlingsdom uden længstetid på en psykiatrisk afdeling. Det vil sige, at han blev vurderet uegnet til almindelig fængselsstraf, og at han skal være på en psykiatrisk afdeling, indtil det vurderes, at han er rask nok til at blive udskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce