Læserbrev: Et sted, som gør en forskel for mange


Læserbrev: Et sted, som gør en forskel for mange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carl-August Paulsen, formand for Dansk Folkehjælp Aarhus, Nødkær Alle 7, Højbjerg
Billede
Debat. 

I det indre Aarhus, lige der, hvor Vestergade når enden, hvor det gamle hovedbibliotek er blevet til en ruin, ligger i nummer 64 Dansk Folkehjælps genbrugsbutik. Lige i de her dage har butikken rundet sin femårs fødselsdag.

Butikken var fra starten en succes, vi fik hurtigt en del faste kunder. Allerede efter to år var Dansk Folkehjælps investering tjent ind, så vi kunne begynde at bruge overskuddet på socialt arbejde i Aarhus. I dag er vores lille, dejlige butik med til at finansiere, at 30 udsatte familier kan komme på ferieophold hvert år, butikken er med til at støtte uddelingen af julehjælp, butikken er med til at støtte Familienet, som laver aktiviter for over 30 udsatte familier, der er lavet konfirmationshjælp, vi har støttet Reden og været med til at lave musikrum for seksuelt misbrugte.

Vores bemanding i Dansk Folkehjælps genbrugsbutik består af en lille skare frivillige, fra unge til gamle, der går utroligt meget op i butikken. Derudover samarbejder vi med jobcentret omkring aktivering af borgere, som ikke er helt klar til arbejdsmarkedet. Vi har blandt andet fundet ud af, at en lille genbrugsbutik som vores er et rigtigt godt sted at lære sprog og få grundlæggende kundskaber til det at passe ind på arbejdsmarkedet.

For vores frivillige er Dansk Folkehjælps lille genbrugsbutik i Vestergade blevet en stor del af deres liv, og de lægger meget arbejde og energi i butikken. Der er altid kaffe på kanden, der er mange, som kigger ind i løbet af en dag for at få en kop kaffe, nogle, fordi det er hyggeligt, og nogle, fordi de måske lige har behov for at snakke med et andet menneske, så vores lille butik betyder en del for det sociale liv i og omkring Vestergade.

I Dansk Folkehjælp har vi meget frie tøjler omkring, hvad vi kan lave i dagligdagen i vores butikker. Vi bestemmer selv indretningen af vores butik og prissætning i samarbejde med vores konsulent, så i praksis har de frivillige meget frie tøjler i butikken, og har de lyst til at være kreative, så er det bare om at komme i gang f.eks. med at lave udstillingsvindue.

Os, der har været med til at starte den lille store genbrugsbutik i Vestergade, er ligesom resten af teamet faktisk rigtig stolte af de resultater, som vi har nået, hvad enten det drejer sig om de sociale projekter, som Dansk Folkehjælps genbrugsbutik har støttet økonomisk her i Aarhus, eller det sociale arbejde, som vi laver i selve butikken. Det eneste, man som leder godt kan få lidt ondt i hovedet af, er, at man næsten altid står og kan bruge tre-fem frivillige mere, som kan afse tre-fire timer en gang eller to om ugen, for at lave en fornuftig vagtplan. Ja, der er udfordringer nok, men den lille genbrugsbutik i Vestergade har en rigtig god økonomi, et fantastisk godt team af frivillige, så vi skal nok komme over de små bump på vejen i fremtiden.

Genbrug gør en forskel. Genbrug bidrager ikke bare til, at vi får genbrugt vores resurser, som er begrænsede - der er for eksempel meget salg af tøj i vores butik, hvor produktionen af nyt tøj er meget miljøbelastende, og dermed er vores lille genbrugsbutik med til at mindske belastning af miljøet. En genbrugsbutik er også et mødested med lidt højt til loftet, og hvor der er plads til den lille snak, som man i gamle dage fik ved den lille købmand.

Læserbrev: Et sted, som gør en forskel for mange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce