Læserbrev: Hvorfor står socialdemokraterne ikke ved deres egen politik?


Læserbrev: Hvorfor står socialdemokraterne ikke ved deres egen politik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Heidi Bank, politisk ordfører for Venstre i Aarhus Byråd, folketingskandidat i Østjylland
Billede
Debat. 

Svar på læserbrev af Anders Winnerskjold og Ango Winther 5. marts, begge byrådsmedlemmer for Socialdemokratiet.

Når socialdemokraterne skyder på Venstre, virker det desperat og forfejlet. For lad os lige slå fast, hvem der har udarbejdet den mobilitetspolitik og den parkeringspolitik, som Venstres rådmand skal forvalte som rådmand for området - selvom han og Venstre er lodret imod indholdet: Det er toppen af Socialdemokratiet i Aarhus. Daværende rådmand for området, Kristian Würtz, har sammen med borgmester Jacob Bundsgaard stået fadder til begge politikker.

Så når socialdemokraterne spørger, hvad Venstre vil gøre, så kan jeg sige, at vi vil blive ved med at gøre opmærksom på, at den er gal i Aarhus, når socialdemokraterne bliver ved med at sætte skel mellem biler, cykler og kollektiv transport. Vi vil i Venstre blive ved med at arbejde for et Aarhus, hvor vi viser hensyn til hinanden! Uanset om det er bilen, cyklen, kollektiv transport eller gang, der får hverdagen til at fungere for den enkelte. Hvis vi ønsker en god fremtidssikret by, skal vi netop indtænke alle muligheder for sameksistens mellem forskellige transportformer. Det giver dynamik og frihed i hverdagen for både borgere og virksomheder.

Socialdemokraterne har sammen med et rødt flertal vedtaget en anden strategi. Det er en strategi, der handler om at gøre livet så svært som muligt for dem, der er afhængige af bil - og det er uanset det faktum, at mange ikke har et reelt alternativ til bilen. De kollektive transportløsninger, de i så fald skal gøre brug af, eksisterer ganske enkelt ikke - og eksisterer de, fungerer de ikke godt nok. Så hvad har socialdemokraterne tænkt sig, at de mange borgere, der skal til og fra arbejde, skal gøre?

Og det stopper ikke ved de udfordringer, der er nu. Udfordringerne vil stige yderligere i takt med nye store erhvervsområder som Sydhavnskvarteret og øget byfortætning. Flere og flere bliver klemt sammen i midtbyen. Udfordringerne bliver med andre ord større og større. Mobilitetsplanen og parkeringspolitikken vil kun gøre livet sværere for byens borgere. Derfor spørger jeg igen: Hvad har socialdemokraterne tænkt sig at gøre?

Socialdemokratiet sidder trods alt på 13 af byrådets 31 pladser og kan stort set etablere det flertal, de har brug for, når som helst. Hvorfor står Socialdemokraterne ikke ved deres egen politik? I Venstre undrer vi os ærlig talt over det, der foregår hos socialdemokraterne.

Læserbrev: Hvorfor står socialdemokraterne ikke ved deres egen politik?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce