AGF-sportschef: Det handler udelukkende om overlevelse

AGF-sportschef Peter "PC" Christiansen slår fast, at man ikke tager let på opgaven. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix.

AGF-sportschef: Det handler udelukkende om overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det giver ikke Peter "PC" Christiansen ro i maven, at AGF har været gennem gruppespilsmøllen de to forudgående sæsoner. Alt bliver nulstillet, siger han.

FODBOLD: Drømmen, målsætningen om en plads i det fine selskab, mesterskabsspillet, mislykkedes for AGF, og nu gælder det for tredje sæson i træk en tur ud ad uvishedens vej, seks kampe i gruppespillet, der skal afgøre om kursen herefter skal sættes i retning af en europæisk gulerod eller de frygtede playoff-kampe for at undgå nedrykning.

Hvor ligger fokus? Meldingen er glasklar fra AGF-sportschef Peter "PC" Christiansen:

- Der er et nyt mål nu. Og det er meget simpelt: Vi skal overleve. Det er det eneste, der tæller for os i AGF, siger han.

- Jeg vil gerne sige, at der er ikke nogen i AGF, der ikke ved, hvad vi står i, og som ikke er ydmyge i forhold til hele situationen. Der er mange, der tror, at vi går og bilder os selv et eller andet ind i forhold til, hvor gode vi er og alt det der. Men det er der altså ingen, der gør. Vi kender godt til alvoren i det, og ved udmærket godt, hvad det er for kampe, svære kampe, der venter. Der er ikke noget fantasteri eller hovmod over vores tilgang. Vi skal overleve, for gør vi ikke det, er alt andet jo ligegyldigt.

Giver det dig en ro i maven, at I har haft relativ succes i de her kampe de seneste sæsoner?

- Det er svært at snakke om ro i maven, når man skal spille overlevelseskampe. Det er jo forskellige hold, forskellige trupper, der har været gennem det de andre sæsoner. Det, vi ved, er, at alle kampe bliver tætte. Der er så meget på spil, og den intensitet, der er i de her kampe, den skarphed, der skal være på de forskellige parametre, det er sgu svært at bruge erfaring til noget der, lyder det fra Christiansen.

- Vi kan ikke bruge følelsen af, at vi godt kunne have været med i top seks til noget som helst. Det er vi nødt til at få pakket væk nu. Det handler om at få renset hovederne på spillerne, og så skrive overlevelse henover det hele. Derfor finder jeg sgu ikke nogen speciel tryghed i at have været her før. Jo, vi ved, hvad det er, og hvad vi går ind til. Men det ved de andre i vores pulje altså også godt, siger han.

- Der er et nyt mål nu. Og det er meget simpelt: Vi skal overleve. Det er det eneste, der tæller for os i AGF.
Peter Christiansen, sportschef i AGF
Powerranking
 • Avisen har lavet to subjektive vurderinger af de fire klubber i nedrykningslutspillets pulje 1.


Powerranking (form)
 • Sønderjyske 35 %
 • AGF 30 %
 • AC Horsens 20 %
 • Vejle Boldklub 15 %


Chancevurdering (procentvis chance for at ende i top-2)
 • Sønderjyske 37,5 %
 • AGF 37,5 %
 • AC Horsens 24 %
 • Vejle Boldklub 1 %


Vurderingen er lavet i et samarbejde mellem de fire dagblade Horsens Folkeblad, Vejle Amts Folkeblad, Jydske Vestkysten og Århus Stiftstidende, der hver især dækker alle fire klubber i Superligaens pulje 1.

Superligaens pulje 1
Superligaens pulje 1
 1. AGF 31 point
 2. AC Horsens 31
 3. Sønderjyske 28
 4. Vejle Boldklub 20


Intern tabel for de indbyrdes opgør i grundspillet
 1. AC Horsens 10 point
 2. AGF 10
 3. Vejle Boldklub 8
 4. Sønderjyske 6


Kampprogram
 • Sønderjyske - AC Horsens søndag kl. 18
 • AGF - Vejle Boldklub mandag kl. 19
 • AC Horsens - AGF 5/4
 • Vejle Boldklub - Sønderjyske 7/4

AGF-sportschef: Det handler udelukkende om overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce