Arkitekturfestival i Aarhus: Fra boligforeninger til Bauhaus

Arkitekt og tv-vært Ane Cortzen viser eksempler på vellykkede transformationer, hvor gamle bygninger har fået nyt liv og nye funktioner. Arrangementet er en del af Aarhus Architecture Festival 2019 (AAFX), der begynder torsdag. Foto: Celina Dahl/Scanpix

Arkitekturfestival i Aarhus: Fra boligforeninger til Bauhaus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end 30 arrangementer er på programmet, når Aarhus Architecture Festival løber af stablen for femte år i træk. Temaet for den fire dage lange festival er i år "Skiftende Idealer".

AARHUS: Under temaet "Skiftende Idealer 1919 - 2019 - 2119" i stiller Aarhus Architecture Festival, AAFX skarpt på, hvordan idealer for boliger, byliv og byudvikling har ændret sig de seneste hundrede år.

Det sker gennem en række arrangementer over hele byen med film, debat, performances, udstillinger, guidede ture og workshops.

Festivalen skydes i gang på Godsbanen torsdag 4. april kl. 19. Som en hyldest til Bauhaus-bevægelsens 100-års jubilæum er der fernisering på et Bauhaus-arkiv på Arkitektskolens midlertidige udstillingsvindue, Onsite Gallery, og åbning af fotoudstillingen "Studio X", der dokumenterer områdets forandringshistorie de seneste 10 år og de fremtidige planer.

Publikum kan også blive klogere på boligområdet Gellerup, der i disse år undergår store forandringer. Teknik og Miljø holder åbent hus i deres nye hovedsæde, "Blixens", mens arkitekt Jens Bager trækker tråde bagud og fortæller om de mange visioner, der lå bag det ambitiøse bydelsprojekt, da det blev tegnet af Knud Blach Petersen og opført fra 1968 til 1972.

Arkitekt og tv-vært Ane Cortzen har gennem en række programmer på DRK vist seerne adskillige gamle bygninger, som har fået nyt liv. På AAFX viser hun eksempler på nogle af landets mest enestående transformationer.

Øst for Paradis viser flere film med arkitektur som omdrejningspunkt, blandt andet den nye film "Bauhaus Spirit", der skildrer Bauhausskolens historie og vision for en ny samfundsutopi. På Kvindemuseet viser man det klassiske, franske ghettodrama, "La Haine", og bagefter er der paneldebat om køn, religion og race.

Festivalen finder sted 4.-7. april.

Arkitekturfestival i Aarhus: Fra boligforeninger til Bauhaus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce