Århusianske Matias er på international messe med tabu-møbler

Århusianske Matias Kristensen læser daglig til møbeldesigner på VIA Design i Herning, men i den kommende uge medvirker han på den internationale designmesse i Milano. Han og Emma Hallgreen, der også er studerende, har designet en foldeskærm, der kan bruges som rumdeler. PR-foto

Århusianske Matias er på international messe med tabu-møbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matias Thostrup Kristensen fra Aarhus læser til møbeldesigner. Han har nu skiftet hverdagen på VIA i Herning ud med den internationale designmesse i Milano for at vise sit design frem.

AARHUS/MILANO: Designinteresserede fra hele verden valfarter lige nu til Milan Design Week i Milano, der åbner 9. april. Her kan de lade sig inspirere af det nyeste inden for møbeldesign. Og møde 31-årige Matias Thostrup Kristensen, der er vokset op i Aarhus.

Til daglig læser han til møbeldesigner på VIA Design i Herning, men i den kommende uge medvirker han på messen i den italienske mode- og designby. Sammen med en række medstuderende har han arbejdet med temaet "tabuer". Matias Thostrup Kristensen har sammen med en medstuderende designet en rumdeler, der skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer. Rumdeleren har fået navnet "Blur". - Vi har valgt at tage udgangspunkt i os selv, og se hvad der rører sig. Her nåede vi hurtigt frem til, at blufærdighed var et enormt problem. På den ene side eksponerer vi os selv helt enormt på de sociale medier. På den anden side er vi bange for at gå på stranden, fordi vi ikke føler os perfekte, udtaler Matias Thostrup Kristensen i en pressemeddelelse.

Sådan ser rumdeleren ud. Den skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer og har fået navnet
Sådan ser rumdeleren ud. Den skal sætte fokus på nøgenhed og kropsidealer og har fået navnet "Blur". PR-foto

Designer tabuer

Hans design er ét af i alt 11 projekter fra møbeldesign-uddannelsen på VIA University College, der er blevet udvalgt til at udstille i Milano. Milan Design Week er kendt som den største og mest populære møbelmesse i verden, men for Matias Thostrup Kristensen handler design om meget andet. - Jeg vil skabe meningsfulde møbler, som hjælper mennesker mod et bedre liv. Det smukke og æstetiske ved et møbel er en ting, men designet skal gøre en forskel og retfærdiggøre sin egen eksistens, lyder det. Udstillingen med de danske studerende hedder "Talk Taboos" og præsenterer 11 meget forskellige designs.

"Talk Taboos" viser også en lampe, der sætter fokus på tabuet ældresex, et hjemmealter, der skal italesætte sorg, en særlig stol til fede mennesker og en række andre møbler, der illustrerer tabuer som rod, sved, utilstrækkelighed og depression.

Se alle møblerne på www.via.dk/milan

11 projekter fra møbeldesign-uddannelsen på VIA University College i Herning er blevet udvalgt til at udstille i Milano. Udstillingen med de danske studerende hedder
11 projekter fra møbeldesign-uddannelsen på VIA University College i Herning er blevet udvalgt til at udstille i Milano. Udstillingen med de danske studerende hedder "Talk Taboos". PR-foto

Århusianske Matias er på international messe med tabu-møbler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce