Annonce
Aarhus

57 nye røgfrie ungdomsboliger i Præstevangen

Boligforeningen Præstevangen har opført tre nye bygninger med 57 ungdomsboliger langs Kaj Munks Vej i Viby. De er bygget inde mellem de højere boligblokke i området. Foto: Århus Omegn
Den almene boligafdeling Præstevangen i Viby er i gang med en større forandring. Første skridt er opførelsen af 57 ungdomsboliger fordelt på tre bygninger mellem de eksisterende boligblokke. De første unge kan flytte ind 1. maj.

VIBY: Boligforeningen Århus Omegn er i gang med en fremtidssikring af afdelingen Præstevangen.

- I første omgang tilfører vi afdelingen 57 ungdomsboliger og sideløbende er vi i gang med at opføre en dagligvarebutik på arealet, hvor der før lå et butikstorv. På taget af dagligvarebutikken opfører vi et kvartershus, der danner rammen for fællesskabet i området Rosenvang og endelig vil der i 2021 gennemføres en renovering af eksisterende boliger med støtte fra Landsbyggefonden, lyder det fra direktør for Århus Omegn Leif Jensen i en pressemeddelelse.

Kaj Munks Vej kommer til at spille en central rolle i helhedsplanen, da den bliver omdannet til sivegade. De tre nye bygninger med ungdomsboliger opføres derfor med facade ud mod Kaj Munks Vej og tilfører samtidig en grad af fortætning – både mod gaden og mellem de eksisterende blokkes haverum.

Annonce

Røgfri boliger

Bygningerne er i to etager og rummer hver 18 ungdomsboliger. De udlejes pr. 1. maj og 1. juni 2019. Der er 42 et-rums boliger og 15 to-rums boliger. De er alle røgfrie, og der må heller ikke ryges i trappeopgange eller på de indendørs fællesarealer.

I forbindelse med indflytningen har boligforeningen lavet et koncept, de kalder First Mover. Her skal tre unge flytte ind 14 dage før resten af de nye beboere for at skabe de bedst mulige sociale og fysiske rammer for deres kommende naboer.

First Movers bliver udvalgt på baggrund af en kortfattet ansøgning og får som tak for hjælpen 14 dages gratis husleje.

Der er åbent hus i de nye ungdomsboliger 4. april 2019 klokken 16-19.

Se de nye ungdomsboliger i Viby

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce