Hvem skal AGF møde, hvis de træder henover Randers?

Det ser sgu meget godt ud. Kan Jens Stage og holdkammeraterne i AGF slå Randers FC over to kampe, skal de for andet år i træk spille Europa Playoff-finale. Modstanderen ligner OB eller Esxbjerg. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

Hvem skal AGF møde, hvis de træder henover Randers?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredagens pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby bliver afgørende for, hvem der bliver Mesterskabsspillets repræsentant i den Europa Playoff-finale, AGF og Randers kæmper om at avancere til.

FODBOLD: Det er for så vidt meget enkelt - og så alligevel ikke helt:

Den samlede vinder af de to kommende playoff-opgør mellem AGF og Randers FC kvalificerer sig til den såkaldte Europa Playoff-finale, hvor man enten møder nummer tre eller fire fra Mesterskabsspillet om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Og hvordan bliver det så afgjort, hvem der kommer til at møde enten AGF eller Randers?

Det afhænger af, hvem der vinder pokalfinalen fredag, hvor Brøndby og FC Midtjylland står overfor hinanden i Parken. Men det bliver med al sandsynlighed enten OB, der lige nu ligger nummer tre eller Esbjerg på fjerdepladsen, der bliver modstanderen.

Reglerne er følgende:

Hvis pokalfinalen vindes af et hold uden for top 3 i Mesterskabsspillet - ligesom Brøndby er placeret lige nu - er det nummer tre i Superligaen, der møder vinderen af kampene mellem AGF og Randers. Som det ser ud nu: OB.

Hvis pokalfinalen vindes af et hold i top 3 - altså FC Midtjylland - er det Superligaens samlede nummer fire, der møder vinderen af AGF versus Randers. Som det ser ud nu: Esbjerg.

Det betyder, at hvis Brøndby vinder pokaltrofæet, kvalificerer de sig samtidig til Europa League-kvalifikationen, hvorfor bronzevinderne skal spille Europa Playoff-finale.

Er det FC Midtjylland, der for første gang i klubbens historie bliver pokalmestre, napper de via sejren denne plads i Europa League-kvalifikationen, selvom de med andenpladsen i Superligaen faktisk allerede er kvalificeret.

En sejr i pokalfinalen vægter dog mere end sølvmedaljerne, da man her træder senere ind i turneringen, og dermed vil FC Midtjylland skubbe deres oprindelige plads videre til den klub, der ender på tredjepladsen. Det betyder så, at nummer fire skal i Europa League-finalen, mens Brøndby i så tilfælde bliver sorteper, da de ikke får noget ud af at tabe pokalfinalen.

OB ligger inden de to sidste spillerunder på tredjepladsen med 51 point, Esbjerg er nummer fire med 50 point. Brøndby er på femtepladsen med 46 point, og har altså en reel mulighed for at spille sig ind i top fire - og dermed blive en reel modstander for enten AGF eller Randers. Det vil som minimum kræver sejre i københavnernes to sidste kampe mod FC Midtjylland og OB.

Hvem skal AGF møde, hvis de træder henover Randers?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce