Annonce
Aarhus

58-årig varetægtsfængslet: Havde pistol, gevær og peberspray derhjemme

Den 58-årige blev anholdt på sin bopæl. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En større samling våben koster nu foreløbig en 58-årig en varetægtsfængsling på 14 dage.

AARHUS: En 58-årig mand blev onsdag formiddag varetægtsfængslet i 14 dage ved et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Den 58-årige blev anholdt tirsdag morgen i sit hjem i Aarhus V, hvor politiet også fandt en lang række våben: en skarpladt pistol med flere patroner i lå under sofaen. Derudover fandt betjentene også et jagtgevær, en signalpistol, en ulovlig peberspray, en totenschlæger og en hardball maskinpistol, ligesom der også lå flere skarpe patroner i hjemmet.

Manden erkendte nogle af forholdene - blandt andet at han var i besiddelse af en skarpladt pistol - men nægtede, at det var under skærpede omstændigheder. Samtidig mente han, at han havde tilladelse til nogle af våbnene. Han kærede derfor kendelsen til landsretten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Amatøragtigt uheld ved vandet

Aarhus har fået sine udfordringer med det nye, åbne havneareal, der er lavet til fornøjelse og almindelig udnyttelse for byens befolkning. Der er absolut ting, som ikke har været ordentligt gennemtænkt. Dem må vi reparere på, og vi skal lære at leve med vandet på en anderledes måde end tidligere. På land var det galt med trafikken mellem gående og cyklende på arealet omkring Toldboden. Det var ikke til at hitte hverken hoved eller hale i, så det har måttet rettes op på, så cyklister og gående nu kan se, hvor de skal færdes. Det er stadig ikke godt med de meget åbne arealer i de områder, hvor folk færdes. Det gælder for eksempel ved Dokk1, Toldboden, Honnørkajen og omkring Navitas. Så længe der ikke bliver gjort mere, end der er gjort nu, vil folk fortsat falde i vandet og i værste fald drukne. Men slemt og aldeles amatøragtigt var det med turbåden Svanen forleden aften. Den sejler folk rundt på havnen til en oplevelse af byen set fra søsiden. Vi har fået at vide, at der var fejl på Svanen. Vi kender ikke detaljerne, men at tre mennesker kunne falde i vandet, efter at båden havde lagt til som afslutning på en tur, er under niveau for, hvad der bør kunne ske. Svanen og dens besætning har været her før, men er ikke vant til at sejle og lægge til kaj i Aarhus Havn, for til daglig sejler den ved Mariager Fjord. Derfor skal der naturligvis tages særlige forholdsregler, når den er på et nyt sted. Og der skal tages hensyn til, at vejr og vind kan arte sig anderledes på ét sted end et andet. Når man som gæst og passager begiver sig om bord til en tur, der skulle være en oplevelse og ren fornøjelse, regner man med, at alle sikkerhedsforhold og betjening er i orden. Netop på det sted, hvor Svanen lægger til, blæser det undertiden voldsommere end andre steder, fordi vestenvinden nærmest kommer i en sluse. Båden blev blæst væk fra kajen. Det var ifølge forklaringerne med til at hindre, at i hvert fald en af de tre, der faldt i vandet, blev klemt mellem båd og kaj. Båden drev ud fra kajen. Om det var årsagen til, at de tre faldt i vandet, får vi måske at vide senere.

Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Annonce