Respekter dog hinanden i trafikken


Respekter dog hinanden i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Thomas Nielsen-Grøn thni@stiften.dk
Axel Schütt
Leder. 

Det er sommer og cykeltid. Ikke kun i Tour de France, men også på de danske landeveje, hvor overgangen fra vinter til forår og sommer gør, at antallet af cyklister på landevejene mere end fordobles.

Det er ikke længere kun cyklister på vej til eller fra arbejde, der færdes på landevejene og cykelstierne. Motionisterne er også dukket op. Og dermed er det så sikkert som både amen i kirken og mersalget af softice, at der opstår konflikter mellem cyklister og bilister. Det sker hvert eneste år. Og det er hvert eneste år ganske uforståeligt, at både cyklister og bilister ikke kan finde ud af at respektere hinanden.

Nu er det heldigvis langtfra alle cyklister og bilister, der lader temperamentet gå i kog. Det er et meget lille fåtal blandt begge typer, der lader sig provokere, og det er et meget lille fåtal, der ikke kan finde ud af at respektere hinanden. Men det fåtal er nok til, at der opstår farlige episoder mellem cyklister og bilister.

Det gør ikke cyklisterne gavn, at der er nogle få, der mener, at de skal fylde mere end nødvendigt på vejene, at de ikke behøver følge trafiklysenes farve, og at de ikke skal tage hensyn til andre typer af trafikanter. Og det samme gør sig gældende for de bilister, der gør, hvad de kan for at presse og true cyklisterne ude på landevejene.

Det er hverken cyklisternes eller bilisternes skyld, at de to typer af trafikanter nogle gange kommer i lidt for tæt nærkontakt. Det er tossernes skyld. Og dem sidder der altså nogle af ude i trafikken - både på cykel og i bil.

Selvfølgelig skal det være muligt at være cykelmotionist på de danske landeveje og give den gas på sin racercykel eller mountainbike uden at blive generet af bilister, der af den ene eller anden årsag har set sig sure på de to-hjulede. Og det skal også være muligt at være bilist og kunne komme frem uden at skulle forsinkes af cyklister, der mener, at de skal køre side om side og dermed fylde dobbelt så meget på landevejen.

Hverken cyklister eller bilister har eneret på landevejen. Der skal være plads til alle, men det kræver, at begge parter udviser respekt for den anden part og accepterer, at begge skal være der. Det drejer sig om respekt for hinanden.

Hverken cyklister eller bilister har eneret på landevejen. Der skal være plads til alle, men det kræver, at begge parter udviser respekt for den anden part og accepterer, at begge skal være der.

Respekter dog hinanden i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce