Annonce
Kultur

6 millioner kr. skal ud: Kunstrådet vil møde kunstnerne

Som formand for det nye kunstråd i Aarhus inviterer Gunvor Ganer Krejberg kunstnerne til dialog om at søge penge. Foto: Axel Schütt

Seks millioner skal deles ud over tre omgange.

AARHUS: Kunstrådet i Aarhus uddeler omkring seks millioner kroner om året til projekter. Hidtil har man blot skullet sende skriftlig ansøgning for at komme i betragtning, men rådet vil videre. Det vil have kunstnerne i tale og mødes med dem.

- Vi vil dele den viden, vi selv sidder med, og høre om kunstnernes projekter, siger Gunvor Ganer Krejberg, der er formand for rådet, hvis seks medlemmer gik i arbejde 1. januar i år.

- Der var været enighed om at åbne dørene og få kunstnerne ind. Vi kan fortælle om den kunstneriske del, hvad vi støtter og hvad ikke. Vi vil gerne i tættere kontakt med kunstnerne, og det er der bred enighed om i det nye råd. Det er vigtigt, at kunstnerne forstår, hvad vi ser. Aarhus Kommunes forvaltning kan fortælle om selve proceduren, siger Gunvor Ganer Krejberg.

Sidste år var der omkring 130 ansøgninger.

Annonce

Mødet

Møde med Kunstrådet i Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13 tirsdag 21. august kl. 19-20.30.

Tilmelding senest 14. august til kultur@aarhus.dk

Tre uddelinger

Dialogmøderne bliver holdt en gang om året, mens der er uddeling tre gange om året.

Første møde bliver tirsdag 21. august, og det foregår i Kunsthal Aarhus i J.M. Mørks Gade 13. Man skal melde sig til senest 14. januar.

- Næste gang holder vi det et andet sted i kunstmiljøet, så vi kommer ud, siger formanden.

Næste ansøgningsfrist er 1. oktober. Derefter inviterer Kunstrådet til en åben dialog for at høre, hvilke emner, potentialer og problemstillinger i kunstmiljøet i Aarhus, som de fremmødte gerne vil gøre Kunstrådet opmærksomme på.

Fra Kunstrådet deltager: Gunvor Ganer Krejberg, Kasper Daugaard Poulsen, Else Ploug Isaksen, Birgitte Ejdrup Kristensen, Mette Dahl Kristensen og Thorkild Andreasen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Aarhus

Voldsmand løb i armene på politiet

Annonce