Annonce
Navne

60 år: Bassist og forsker ved, hvad musik gør ved hjernen

Peter Vuust er en unik kombination af internationalt anerkendt forsker og en af Danmarks bedste bassister. Mandag 15. november fylder han 60 år. Foto: Stephen Freiheit

60 år: Peter Vuust, Aarhus, fylder 60 år mandag 15. november.

Peter Vuust er professor på Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og professor på Det Jyske Musikkonservatorium - og leder af Center for Music in the Brain.

Han har en ph.d. i neurovidenskab, er cand.scient. med matematik som hovedfag og fransk og musik som bifag. Og så er han Danmarks ledende ekspert inden for feltet musik og hjerneforskning.

Annonce

Peter Vuust er en unik kombination af internationalt anerkendt forsker og en af Danmarks bedste bassister. Han har etableret og leder Danmarks Grundforskningsfonds Center for Music in the Brain.

Han har skrevet mere end 100 forskningsartikler i højtrangerende internationale tidsskrifter, og er snart aktuel med en oversigtsartikel om musik og hjerne i Nature Reviews Neuroscience.

Peter Vuust har været genstand for en “Special Career Feature” i tidsskriftet Nature i 2018 og har modtaget mere end 100 millioner kroner i forskningsbevillinger.

Når hjernen swinger

Som bassist og komponist har han medvirket på mere end 100 albums, heraf syv i eget navn, og har desuden modtaget Gaffelprisen fra Aarhus Jazzselskab og Dansk Lydpris i 2017. Derudover har han også været nomineret til en Danish Music Award i 2014 for CD'en September Song med sin kvintet bestående af Lars Jansson, Paul Svanberg, Peter Asplund og Veronica Mortensen.

Om kort tid, i slutningen af november (fra 25. til 28.), turnerer han med bigbandet Aarhus Jazz Orchestra under titlen "Når hjernen swinger”, hvor han fortæller om sin forskning, mens orkestret spiller hans kompositioner som eksempler på, hvad musik gør ved den menneskelige hjerne. Koncerterne foregår i musikhusene i Esbjerg og Aarhus og i DR's Koncerthus.

Peter Vuust er en aktiv foredragsholder og har udgivet bøgerne Polymetrik og -rytmik i Miles Davis Kvintet i 1960'erne (2000), Musik på Hjernen (2018) og har netop udgivet bogen "Fra solo til Samspil" (2021), som handler om musik og ledelse.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Uro om kulegravning af omstridt psykolog: Sagen står til at blive skrinlagt - men er alle sten vendt i Aarhus?

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

Navne

Nu fylder saxkongen 80 år: Han lærte at læse noder og at komme til tiden

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce