Annonce
Navne

60 år: Cykelsmeden i motorcykel-forhandlernes superliga

Henrik Rydberg, Thorsø, medindehaver af Rydbergs MC A/S i Aidt, fylder søndag 17. januar 60 år. Privatfoto
Annonce

60 år: Henrik Rydberg, Thorsø, tidl. Aarhus, medindehaver af Rydbergs MC A/S i Aidt, fylder søndag 17. januar 60 år.

Henrik Rydberg er født i Aarhus, og efter endt skolegang på Ellevangsskolen kom han i lære som lastvognsmekaniker hos Ford i Risskov.

Efter læretiden fik Henrik Rydberg i 1982 arbejde på Thulebasen som mekaniker. Det var dette job, der skabte det økonomiske grundlag, for at han kunne realisere drømmen om at blive selvstændig.

Købet af den gamle kro midt i Aidt samt af en cykelforretning i Hinnerup resulterede i ”Rydbergs Cykler”, der åbnede i Aidt i 1985 med salg og reparation af cykler og plæneklippere som grundlag. Henrik Rydberg kørte allerede dengang motorcykel, og snart flokkedes MC-vennerne i cykelværkstedet i fritiden og skruede i motorcykler.

Annonce

Fra cykler til motorcykler

Snart måtte cykler og plæneklippere vige pladsen, og ”Rydbergs Cykler” blev til ”Rydbergs MC”.

I 1991 overtog Rydbergs MC naboejendommen, et tidligere autoværksted, og Rydbergs MC er nu en af landets største forhandlere af nye og brugte motorcykler og alverdens udstyr og tilbehør.

På sin 60-årsdag kan Henrik Rydberg se tilbage på et erhvervseventyr, der har sendt ”cykelsmeden fra Aidt” op i MC-forhandlernes superliga. Trods corona-restriktioner og nedlukninger ser 2020 ovenikøbet ud til at blive et rekordår i firmaets historie.

Man har dog, til Henrik Rydbergs store ærgrelse, måttet aflyse de seks årlige kundearrangementer, der hvert år plejer at samle op mod 10.000 gæster i alt.

Fritid har Henrik Rydberg ikke haft meget af de seneste 35 år, men når det sker, er det båden i havnen i Grenaa, der trækker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce