Annonce
Fødselsdage

60 år: Journalist Hanne Bliksted Jensen

Hanne Bliksted, mangeårig journalist på Århus Stiftstidende, skriver i dag nekrologer og portrætter til avisens navnesider. Tirsdag 14. maj fylder hun 60 år. Foto: Axel Schütt

60 Journalist Hanne Bliksted Jensen, Mindevej 14, Hammel, bliver tirsdag 14. maj, 60 år.

Hvis udtrykket ”at multitaske” ikke var opfundet, blev man nødt til at gøre det for at beskrive Hanne Bliksted.

Som journalist overkommer hun så meget, at man må tro, hun bruger alle døgnets 24 timer på sit arbejde. Det er svært at forstå, at der bliver tid til både spinning, svømning, lange vandreture, hus, have, håndarbejde, masser af venner og først og fremmest familien.

Hanne Bliksted voksede op i Grundfør. Hun begyndte som journalist i Grindsted, inden hun i 1987 kom til Århus Stiftstidendes redaktion i Hornslet. Det er dog i Hammel, at hendes krasse og flittige pen har sat de fleste spor. Hertil kom hun i 1993, og hun og ægtemanden Michael flyttede straks ind i det gamle smukke bindingsværkshus på Mindevej, som siden har dannet rammen om dem og deres tre børn, Nanna, Nikolaj og Emil.

Hanne Bliksted er lokaljournalist af den efterhånden sjældne type, der ved alt om og interesserer sig levende for alt, hvad der sker i lokalområdet. Ud over den daglige rugbrødsjournalistik er det gennem årene blevet til mange klummer, blandt andet ”Som man råber i skoven”, som gav hende mulighed for en mere personlig tilgang til at skrive om stort og småt i Favrskovområdet.

Efter at avisen i 2017 solgte sine ugeaviser, fortsatte hun en tid som ugeavisjournalist i Favrskov for JP/Politiken. Siden fik hun et vikariat for Viborg Stifts Folkeblad i Bjerringbro. Her beviste hun meget hurtigt, at hendes tæft for lokaljournalistikken var intakt, og hun var snart hjemme i det nye område.

Hun skriver nu portrætter og nekrologer til Århus Stiftstidende.

Hanne Bliksted har med sin kontante og ligefremme facon ualmindelig nemt ved at komme i kontakt med andre, og når hun så desuden er meget empatisk og trofast over for gamle venner, betyder det, at kredsen vokser og vokser, men hun har tid til alle.

Blandt de senest tilkomne i vennekredsen er en flygtningefamilie fra Rwanda. Hun spottede en dag, at to afrikanske kvinder stod og ventede på bussen til sprogskolen. Hanne Bliksted vidste, at der netop den dag ingen bus kom, så naturligvis samlede hun dem op.

Andre venner er tilbage fra skole-, studie- og kollegietiden, mødregrupper eller fra de talrige kreative kurser, hun har deltaget i.

Man skal stå tidligt op, hvis man vil træffe hende i motionscentret. Spinning og svømning klares oftest, inden arbejdsdagen begynder.

Hanne Bliksted er også en flittig bruger af naturen. Frijsenborgskovene traves tynde med veninder eller med Michael. De to tager ofte til sommerhuset ved Vesterhavet eller til Tunø, og om sommeren bliver det til mere strabadserende vandreture i mere bjergrige egne af Europa.

Il

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce