Annonce
Aarhus

60 designerstole stjålet fra sejlklub i Aarhus: - Det er helt vanvittigt

Politiet har store lagre med designerstole, som stammer fra indbrud. Fornylig mistede Aarhus Sejlklub 60 designerstole, og de stole er endnu ikke fundet. Arkivfoto
Aarhus Sejlklub har mistet værdifulde Børge Mogensen-stole. Dermed deler klubben skæbne med Thorsager Kirke, hvor 143 kostbare stole forsvandt. I Kasted Kirke fortæller formanden for menighedsrådet, at bare en enkelt designerstol kan tiltrække tyve.
Annonce

AARHUS: I øjeblikket må de 550 medlemmer af Aarhus Sejlklub sidde på lånte klapstole.

Natten til den første dag i oktober forsvandt sejlklubbens 60 designerstole, da tyve skaffede sig adgang til klublokalerne på Aarhus Lystbådehavn.

- Klublokalerne rummer store vinduer mod tre veje, så gerningsmændene har haft gode muligheder for at se stolene og lave en plan for indbruddet. Alligevel er vi meget overraskede. Det er helt vanvittigt, at en sejlklub ikke i fred og ro kan have stole af god kvalitet til møder og arrangementer. Den slags stole har jo næsten uendelig holdbarhed, siger bestyrelsesmedlem Jens Erik Hansen fra Aarhus Sejlklub.

Mandag 30. september om aftenen var Jens Erik Hansen og andre klubmedlemmer i sejlklubbens lokaler ved Kystpromenaden.

De sidste i forsamlingen tog hjem kort før midnat, og derefter slog tyvene til.

Klublokalerne rummer store vinduer mod tre veje, så gerningsmændene har haft gode muligheder for at se stolene og lave en plan for indbruddet. Alligevel er vi meget overraskede.

Jens Erik Hansen, Aarhus Sejlklub.

Annonce

Sejlklub er ikke alene

Tyveriet mod sejlklubben i Aarhus blev opdaget tirsdag 1. oktober om morgenen, da en havneassistent fik øje på en opbrudt dør.

I nattens mulm og mørke havde tyve stjålet 60 Børge Mogensen-stole med navnet J39. Hver stol har en nypris på ca. 3.500 kroner, og den handles på brugtmarkeder for omkring det halve.

Aarhus Sejlklub har meldt tyveriet til Østjyllands Politi. Men indtil videre er stolene ikke tilbage i klublokalerne på lystbådehavnen.

Aktuelt efterforsker Østjyllands Politi også tyveriet af 143 designerstole fra Thorsager Kirke. Det fandt sted natten til torsdag 10. oktober, og dagen efter blev mellem 30 og 40 af Kaare Klint-stolene fra kirken fundet, cirka 50 kilometer derfra, i Ormslev.

Onsdag i denne uge blev der opdaget yderligere 61 af stolene fra Thorsager Kirke i en efterladt varevogn vest for Aarhus, så kirken nu kun mangler blot 20 af de særlige stole.

Annonce

Design tiltrækker tyve

Designerstole har i en årrække været på favoritlisten blandt indbrudstyve.

I sommeren 2018 var der en striber indbrud i kirker i Vendsyssel, hvor tyve stjal designerstole og sølvtøj. Eksempelvis fik Thorup Kirke ved for Fjerritslev stjålet 29 Børge Mogensen stole.

I Kasted Kirke i den nordlige del af Aarhus Kommune kan formanden for menighedsrådet skrive under på, at bare en enkelt designerstol tiltrækker kriminelle.

- Vi havde to designerstole stående i våbenhuset, men fornylig forsvandt en af dem. Det er slet ikke i samme målestok som i Thorsager Kirke. Men vi er alligevel forundrede over den manglende respekt for kirkerummet. Nu har vi flyttet den anden designerstol ind i selve kirken, som i modsætning til våbenhuset er aflåst. Det er trist, at det skal være sådan, siger Arne Bach Anthonsen, formand for menighedsrådet i Kasted og Tilst sogne.

Bestyrelsesmedlem Jens Erik Hansen fra Aarhus Sejlklub fortæller, at klubben har erstattet 60 stjålne designerstole med klapstole. Sejlklubben har lånt klapstolene. Foto: Jens Thaysen
Thorsager Kirke mistede fornylig 143 designerstole. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Efterforskning skaber kø på E45: Politi med hunde undersøger område ved motorvejen

Annonce