x
Annonce
Aarhus

60 små badehuse skal give byliv på Aarhus Ø

21 fritliggende badehuse langs promenaden foran AARhus. Køberne af de huse forpligter sig til hver at lave mindst 10 offentlige og udadvendte arrangementer om året, der kan være med til at trække byliv helt ud i enden af Bassin 7 på Aarhus Ø. Visualisering: AARhus

Ikon-byggeriet AARhus indeholder såvel fritliggende som indbyggede badehuse. De er tænkt som en del af bylivet langs Bassin 7 og sælges især til folk, der har gode idéer til, hvad huset skal bruges til.

Bjarke Ingels spektakulære boligprojekt AARrhus er på en sjov måde tænkt ind som en del af de bylivsaktiviteter - havnebad, restauranter, teater og promenade - der kommer langs bassin 7 på Aarhus Ø.

Annonce
Et kig ind i et af de indbyggede badehuse i stueplan i AARhus. De kan bruges som små sommerhuse, men er ikke mere private, end at der er forbud mod at have gardinerne trukket for, når beboerne ikke er hjemme. Der skal være noget at kigge på for alle os, der bare kommer forbi. Visualisering: AARhus

21 små og fritliggende badehuse foran AARhus og ud mod promenaden er en del af det.

Godt 40 badehuse bygget ind i stueplan i selve huset til tre af siderne er den anden del.

Husene bliver på beskedne 23 kvadratmeter men med en loftshøjde på seks meter, så der er mulighed for at skyde et dæk ind og få et badehus i to etager.

Kig ind og kig indenfor

»Meningen er, at folk køber badehusene rå og selv sætter deres præg på indretningen. I vedtægterne for de indbyggede badehuse står der, at man ikke må have trukket gardinerne for, når man ikke er i huset. Der skal være noget at kigge på,« siger byudvikler Rune Kilden, der sammen med Michael Mortensen fra Casa i Horsens er bygherre på AARhus.

Købere af de 21 fritliggende badehuse forpligter sig til mindst ti dage om året at lave et offentligt og udadvendt arrangement i badehuset.

»På den måde får vi skabt mindst 210 små bylivsarrangementer om året - og får trukket bylivet hele vejen ud langs Bassin 7 fra restauranter, havnebad, teater og til badehusene på en promenadestrækning, der bliver lige så lang som strækningen fra Magasin til BP-Huset,« siger Rune Kilden.

Også i de godt 40 indbyggede badehuse er der mulighed for at lave publikums-orienterede aktiviteter.

Havne-kolonihavehuse

Nogle af badehusene er allerede solgt. Blandt køberne er tøjfirmaer, der øjner mulighed for et anderledes showroom ved kajkanten, designere og et reklamebureau.

»Der er en fin interesse for badehusene, men vi holder lidt igen med salget for at få den mest varierede sammensætning,« siger Rune Kilden.

Der er ikke noget til hinder for, at købere bruger badehuse som en slags havne-kolonihavehuse - måske kombineret med et tilbud om strandmassage, en lille kaffebar, et cykelværksted eller noget helt fjerde.

»Hvis man vil købe et badedehus, skal man have en idé med det og præsentere os for den. Prisen for et badehus afhænger lidt af, hvad det skal bruges til, og hvor god ideen er,« siger Rune Kilden.

Motiveret ansøgning

Det er Nybolig på Bruuns Bro, der står for salget af såvel boligerne i AARhus som af badehusene. Her er det nyt for indehaveren, Johan Nairn, at køberne ikke bare skal have pengene men også en god idé.

»Folk skal jo aflevere en motiveret ansøgning, hvis de vil købe et badehus. Det er selvfølgelig lidt specielt,« siger Johan Nairn.

Her hvor byggeriet af AARhus så småt er startet, er der solgt godt 80 af de i alt godt 300 boliger og badehuse.

De indbyggede badehuse koster typisk mellem 1,2 og 1,75 mio. kr. for godt 40 kvadratmeter i to plan.

»Min forventning er, at badehusene bliver solgt på en måde, så det bliver en blanding af erhverv og en slags sommerhuse,« siger Johan Nairn.

Og altså sommerhuse vi alle sammen får mulighed for at kigge ind i, når beboerne ikke er hjemme og gardinerne skal være trukket fra.

Beboerhus på andele

Lige nu arbejder Rune Kilden med planer om et beboerhus i, hvad der svarer til seks af de indbyggede badehuse i stueplan i AARhus.

»Meningen er, at folk kan købe andele i beboerhuset. Vi sælger det i 100 andele. Det er tænkt som et sted, der kan bruges til fællesspisning, lørdags-yoga, foredrag, samvær, og hvad folk nu ellers kan finde på. Det skal være en ramme, hvor man kan møde sin nabo og et aktivt tilvalg for folk, der kommer til at bo i AARhus,« siger han.

Lige nu tester man interessen for beboerhuset på køberne af boliger i AARhus.

»Er interessen ikke stor nok blandt husets kommende beboere, åbner vi for, at andre beboere på Aarhus Ø kan købe andele i beboerhuset,« siger Rune Kilden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Østjyllands Politi: - Det er vigtigt at vi stadig holder sammen - på afstand

Annonce