Annonce
Østjylland

600.000 kroner til herregårds-forskning: Nu skal livet som tyende undersøges

Nyt forskningsprojekt sætter fokus på herregårdendes tyende
Annonce

NORDDJURS:  Dansk Center for Herregårdsforskning har modtaget en bevilling på godt 600.000 kr. fra Kulturministeriets Forskningspulje til projektet Herregårdens hushold – Tjenestefolkenes herregård 1725-1800.

Det nye forskningsprojekt skal undersøge  beskrive tjenestefolkenes funktioner, vilkår og hverdag på 1700-tallets herregårde - herunder forholdet til herregårdens andre ansatte og til herskabet.

- Langt de fleste danskeres forfædre har været i kontakt med herregårdenes verden. Det gælder for få som herskab, men for de fleste som hushold, bønder eller landarbejdere.  Alligevel er tjenestefolkenes historie relativt ukendt land, hvis vi går længere tilbage end det sene 1800-tal. Derfor er vi utrolig glade for, at vi nu får mulighed for at afdække netop denne del af herregårdshistorien, forklarer Signe Boeskov, der er leder af Dansk Center for Herregårdsforskning.

Forskningsprojektet, der forventes igangsat ved årsskiftet, udføres af Kristine Dyrmann ved Dansk Center for Herregårdsforskning på Gammel Estrup.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

12-årige piger udsat for blotter: Bilist uden tøj kontaktede dem foran skolen

Annonce