Annonce
Alarm 112

61-årig bilist nægtede at standse, da politiet ville tale med ham: Nu er han sigtet for grov vold mod betjent

Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen
Annonce

HARLEV: En 61-årig mand fra Harlev er ved et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Manden er sigtet for to tilfælde af grov vold mod tjenestemand, for at have lagt hindringer i vejen for politiets arbejde og for at have kørt bil på trods af, at han er frakendt førerretten.

Ifølge Østjyllands Politis døgnrapport fandt episoden sted tirsdag aften, hvor den 61-årige ved 18-tiden blev spottet af en patrulje, da han langsomt kom kørende ud fra en sidevej til Skibbyvej i Harlev. Patruljen kørte efter manden, da hans kørsel gav mistanke om, at han kunne være påvirket af spiritus.

Patruljebilens horn og lygter blev aktiveret for at tilkendegive over for føreren af bilen, at han skulle køre ind til siden. Bilen kørte derefter ind på en gårdsplads og patruljen kørte efter. Den ene betjent steg ud og løb hen til bilens førerside for at tage kontakt til føreren, der dog blot fortsatte med at køre fremad med lav hastighed.

Betjenten løb ved siden af bilen, mens han bankede på ruden og råbte til føreren, at han skulle standse. Betjenten fik slået ruden i stykker, men den 61-årige mand fortsatte blot sin kørsel og drejede pludseligt hårdt til venstre, så betjenten fik skåret sin finger på den knuste rude og blev væltet omkuld. Betjenten, der sad i patruljebilen, kørte herefter selv efter bilen med horn og lygter tændt.

Annonce

Kørte ind i patruljevogn flere gange

Den 61-årige mand kørte retur mod den vej, han var kommet fra, men kørte midt på kørebanen, så det ikke var muligt for betjenten i patruljebilen at komme op på siden af ham. Først efter noget tid kørte han over til siden, så betjenten kunne komme op på siden af ham, hvor hun med tegn og armbevægelser forsøgte at få ham til at standse bilen.

Føreren ignorerede betjenten og styrede i stedet sin bil mod patruljebilen, som han flere gange kørte ind i. Først da han var nået ind på en gårdsplads standsede han, og betjenten løb hen til førersiden, hvor den 61-årige mand steg ud og blev anholdt på stedet.

Den 61-årige mand blev også sigtet for spirituskørsel og for dokumentfalsk ved at have indregistreret bilen, han kørte i, i en andens navn. Bilen blev desuden beslaglagt med henblik på konfiskation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Store vaccinedag forløb smertefrit: Vaccinationscentret på Aarhus Ø er klar til at stikke mange flere

Aarhus

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Alarm 112

Politiet fortsætter med at lede efter Jane Møller ved Brabrandsøen: - Tekniske spor peger i den retning

Annonce