Annonce
112

61-årig mand dyttede af bilist med fart på: Men det skulle han aldrig have gjort

Fredag fik Østjyllands Politi anmeldt en uoverensstemmelse i trafikken i Tilst. Den endte med, at en 61-årig mand fik buler i sin bil. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Uoverensstemmelse i trafikken i Tilst endte i en farlig situation. Vred bilist trak sin bil hårdt til siden, så den ramte en bil med en 61-årig mand ved rattet. Den vrede bilist forsvandt fra stedet uden at give sig til kende.

AARHUS: To bilister med temperament kan være en skidt cocktail.

Det blev der fredag morgen ført bevis for på Havkærvej i Tilst.

Ifølge Østjyllands Politi kørte en 61-årig mand ad Havkærvej, da han blev overhalet af en anden bilist.

Men den 61-årige fandt den overhalende bilists kørsel uansvarlig samt alt for hurtig, så han valgte at trykke hornet i bund.

Annonce

Bil fik buler

Lyden af hornet fik den ukendte bilist til at reagere.

Bilisten holdt ind til siden, og idet den 61-årige kørte forbi svingede vedkommende sit køretøj hårdt ud til siden.

Manøvren betød, at bilen med den 61-årige blev ramt på højre kofanger og skærmkasser. Herefter forsvandt den ukendt bilist.

Der skete ingen personskade ved episoden fredag kl. 06.50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus

Nye patienter i isolation: Danskere testes for coronavirus i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Vandchef vil forebygge katastrofer: Ønsker flere engsøer ved Aarhus

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Annonce