Annonce
Aarhus

66-årig slap med skrækken: Opdagede letbanen for sent og nåede ikke at bakke

En 66-årig mand ville mandag krydse letbaneskinnerne ved denne overkørsel på sin fire-hjulede crosser, men han opdagede ikke letbanen var på vej. Foto: Henrik Ask
Mandag eftermiddag måtte letbanen aflyse afgange mellem Hornslet og Grenaa på grund af et mindre sammenstøde med en firehjulet motorcykel - en ATV.
Annonce

KOLIND: Letbanen måtte mandag eftermiddag aflyse alle afgange mellem Hornslet og Grenaa i et par timer, da letbanen var involveret i et mindre færdselsuheld ved overkørsel 90 på Engvej i Kolind.

Klokken 14.55 ville en 66-årig mand krydse letbaneskinnerne på sin ATV, men han overså, at letbanen var på vej. Manden forsøgte så at bakke, men manglede cirka 10 centimeter, da toget kom kørende. Lokoføreren tudede med hornet og aktiverede bremserne, men toget nåede alligevel at snitte mandens ATV.

Der skete ingen personskade, men letbanetoget fik et par ridser på siden. Toget holdt stille på letbaneskinnerne, indtil en sikkerhedschef kom til fra Aarhus, ligesom tre betjente også var på stedet for at undersøge uheldet.

Knap halvanden time efter kunne toget med alle passagerer fortsætte mod Aarhus som planlagt, hvor det blev kørt på værksted til tjek.

Den 66-årige slap med forskrækkelsen, og havde det fint trods omstændighederne.

Overkørsel 90 har ikke bomme, men led på begge sider. Foto: Henrik Ask

Østjyllands Politi har pt ikke sigtet manden for overtrædelse af færdselsloven.

Uheldet skete ved overkørsel 90 på Engvej i Kolind, en overkørsel uden bomme, men med led på begge sider. Overkørsel 90 skal nedlægges i forbindelse med det kommende opgraderingsprojekt, hvor alle overgange skal sikres eller nedlægges, så togene fremover kan køre 100 km/t. I øjeblikket kører de 75 km/t.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce