Annonce
Østjylland

67-årig underviser risikerer op til otte års fængsel for trusler og chikane mod Inger Støjberg: - Jeg tænker så det larmer på, hvordan jeg kan skade dig mest muligt

Inger Støjberg skal i næste uge vidne ved en retssag i retten i Randers, hvor en 67-årig mand vil bilve tiltalt for at have udsat hende for trusler og chikane. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En mandlig underviser fra Østjylland sidder i næste uge på anklagebænken i en retssag om trusler og chikane mod Inger Støjberg. Flere end 100 messenger-beskeder og et hav af fysiske breve indgår som beviser i sagen, der også byder på fælles anti-Inger-slagsange i mandens undervisningslokale.

Randers: En 67-årig mand fra Østjylland risikerer at blive idømt op mod otte års fængsel, når han i begyndelsen af næste uge skal for retten i Randers. Her vil han nemlig blive tiltalt for at have truet og chikaneret tidligere integrationsminister for Venstre og nuværende løsgænger i Folketinget, Inger Støjberg.

Det er anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi, der har rejst sigtelsen mod den 67-årig mand. Politiet mener nemlig at have bevis for, at han ad flere omgange har truet Inger Støjberg med vold og død på en måde, så han kan dømmes efter straffelovens paragraf 119, der går på trusler om vold mod nogen i offentlig tjeneste.

Den rene foragt

Ifølge Randers Amtsavis' oplysninger består bevisbyrden mod den 67-årige mand af flere end 20 fysiske breve samt over 100 digitale Messenger-beskeder, som skulle være sendt til Inger Støjberg over en længere periode.

I beskederne lægger den sigtede i sagen ikke skjul på sin foragt over for landets tidligere integrationsminister for Venstre og nuværende løsgænger i Folketinget.


I mine klasser synger alle mine elever med på følgende: 'Vi hader Inger, vi hader Inger, vi hader Inger – tramp – tramp – tramp. Støj- støj- støj uuuddd uuuddd'

Den 67-årige sigtede til Inger Støjberg i Messenger-besked


Det afspejler sig for eksempel i et brev, som skulle være blevet sendt til Inger Støjberg i 2020. Her har den 67-årige mand angiveligt skrevet følgende: "Pas på lille Støjsender – 021020 – den dag må du hellere give dine vagter ekstra løn!!! Du er det største svin. Du er den største racist i DK – Du er nazist. Du er den ledeste kælling. Du går direkte mod en langsom og meget smertefuld død".

Annonce

Fik sine elever til at synge med

Desuden tyder noget på, at den sigtede, der i perioden for truslerne blandt andet har gjort sig som underviser af unge, ikke har været sin opgave voksen som underviser. I hvert fald ikke, hvis man skal tro de følgende citater fra en Messenger-besked fra 2017, som ifølge avisens oplysninger også er en del af sagen:

"Jeg tænker så det larmer på, hvordan jeg kan skade dig mest muligt. Du er så isnende kold og kynisk – så du burde bures inde", lyder det blandt andet, inden den 67-årige beskriver den stil, han angiveligt har bedrevet i sin undervisning af de unge.

"I mine klasser synger alle mine elever med på følgende: 'Vi hader Inger, vi hader Inger, vi hader Inger – tramp – tramp – tramp. Støj- støj- støj uuuddd uuuddd'. Jeg lægger ikke på nogen måde skjul på, hvor meget du hader vore nye medborgere og kun prøver at gøre dem ondt. Og, Inger Støjsender – de og jeg hader dig. Gid du må ristes over sagte ild – det er jo den slags, du ønsker, skal ske med vore nye medborgere", skriver han i beskeden.

Annonce

Støjberg skal vidne

Randers Amtsavis har været i kontakt med Inger Støjbergs presseansvarlige, som bekræfter, at Inger Støjberg skal møde som vidne i byretten i Randers på tirsdag i næste uge. Men derudover har folketingspolitikeren for nuværende ikke yderligere at tilføje, lyder det.

Amtsavisen har også forsøgt at komme i kontakt med den 67-åriges forsvarer, for at høre, hvordan man forholder sig til sigtelserne. Men på grund af ferie har det endnu ikke været muligt at få en kommentar fra forsvareren.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Alarm 112

Indbrud i smykkebutik i Bruuns Galleri: Truede centervagt med kniv

Aarhus

Dagens corona-tal: Aarhus nærmer sig nyt rundt tal

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Østjylland

Børneboom: Nu skal Hous børn i vuggestue i Ørting

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Erhverv

Farvel til jobbet: Så mange århusianere har søgt Arne-pension

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

300.000 århusianere kan se frem til en besparelse på varmeregningen næste år

Annonce