Annonce
Kultur

68.124 lagde vejen forbi: Historisk god måned for Den Gamle By

Dronningens garderobe kan ses nogle få dage endnu - til 9. september. Foto: Axel Schütt

Største besøgstal i en august nogensinde i købstadmuseet.

AARHUS: Den varme sommer var hård ved de store seværdigheder i Aarhus. Det var så varmt, at folk helst ville holde sig uden døre, så kunstmuseet Aros, Den Gamle By og Moesgaard Museum måtte kigge langt efter de store besøgstal.

Men især hos Den Gamle By bliver der rettet op på det nu. Dér kommer gæsterne i så stort omfang, at købstadmuseet har haft den bedste august nogensinde, når vi taler om besøgstal.

68.124 gæster gik gennem tælleapparaterne i Den Gamle By i august mod 64.186 i det store århusianske kulturår 2017 - året som europæisk kulturhovedstad.

- Det har også været tiltrængt efter en noget sløv juli, hvor folk hellere tog på stranden end på museum, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Han peger på to grunde til stigningen.

- Der har været et skift i vejret - og så har vi rigtig mange gæster, der kommer, fordi de vil nå at se særudstillingen Fra Dronningens Garderobe, der lukker 9. september. siger Thomas Bloch Ravn.

Annonce

Det har været tiltrængt efter en noget sløv juli, hvor folk hellere tog på stranden.

Thomas Bloch Ravn, direktør i Den Gamle By.

Aros og Moesgaard

For Aros var hele første halvår langt under besøget i 2017. Det har ændret sig. I august løste cirka 39.000 billet til museet mod 38.000 i 2016. Det er dog betydeligt under kulturåret 2017, hvor Aros var det mest besøgte kunstmuseum i Danmark. Her løste cirka 47.000 billet til museet i august.

Hos Moesgaard Museum oplyser publikumschef Henrik Hatt, at august har ligget på niveau med sidste år.

- Vi har desuden haft gang i vores tag med nogle rigtigt spændende arrangementer - både udendørs sommerbio og moderne dans - som publikum har taget rigtigt godt imod, siger Henrik Hatt, der ikke har tal på gæsterne hverken ude eller inde.

Han tilføjer, at Moesgaard Museum fortsat oplever fin interesse for særudstillingen om Djengis Khan og Mongoliets nomader.

Annonce
Forsiden netop nu
112

20-årig overfaldet af en gruppe hætteklædte mænd med 'ghetto-dialekt'

Annonce