Annonce
Østjylland

7,1 i snit – afgangseleverne i Horsens ligger igen over landsgennemsnittet

Afgangseleverne i Horsens er igen i år kravlet et trin op ad karakterstigen og lander på et gennemsnit på 7,1. Og det er også i år over landsgennemsnittet. Arkivfoto: Morten Pape
Sidste år var gennemsnittet 7,0. I år er det 7,1. De horsensianske afgangsklasser klarer sig bedre og bedre og er for andet år i træk over landsgennemsnittet på 6,9.

Horsens: Med et samlet karaktergennemsnit på 7,1 for sommerens afgangsprøver i folkeskolen i Horsens er elevernes karakterer steget fra 6,3 til 7,1 på kun syv år, skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Tallene stammer fra en intern opgørelse, som kommunen har lavet. Dermed fortsætter folkeskolerne en udvikling med stigende karakterer, som allerede sidste år bragte kommunen over landsgennemsnittet. Dengang var elevernes gennmsnit 7,0 og landsgennemsnittet 6,9.

Annonce

En skole med plads til alle

Det er især i fagene dansk og matematik, at bundniveauet er hævet, og en del af forklaringen på det gode resultat er, at flere elever i år har klaret prøverne i de fag med et karaktergennemsnit over 02. Samtidig viser opgørelsen, at endnu flere elever har været til prøve i år sammenlignet med sidste år.

Formand for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S), glæder sig over den positive udvikling i folkeskolen. En udvikling, som ifølge hende ikke kun handler om karaktergennemsnit, men også om at skabe et godt læringsmiljø, hvor alle kan være med.

- Tallene er med til at understrege, at vores lærere, pædagoger og ledere gør et rigtig godt stykke arbejde på vores folkeskoler. Både i det daglige med at skabe en skole, hvor der er plads til alle, og så selvfølgelig i forhold til at ruste eleverne til at tage skridtet videre efter folkeskolen. Og jeg er også glad for, at vi oplever et løft i bunden af karakterskalaen. Jeg tror helt sikkert, at en god oplevelse til afgangsprøverne betyder, at endnu flere unge får mod på at tage en ungdomsuddannelse, siger Lone Ørsted i pressemeddelesen.

Senere på efteråret offentliggør Børne- og Undervisningsministeriet de officielle beregninger af karaktergennemsnittet landet over. Her kan forskelle i beregningsmetoden betyde, at ministeriets tal kan afvige en smule fra Horsens Kommunes egne beregninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce