Annoncørbetalt indhold

7 tips til indretning af spiseborde og spisebordsplads

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Tænk på funktioner


Annonce

En af de første ting du bør overveje når du skal designe pladsen omkring dit spisebord, er hvad du skal bruge pladsen til. Hvilke funktioner et spisebord skal have, har nemlig alt at gøre med hvordan du skal indrette det.


Har du for eksempel ofte gæster på besøg, eller har du en stor familie, er det vigtigt at du sikrer god plads til dem. Det kan også være spisebordet bruges til ting som lektier og hjemmearbejde, i hvilket tilfælde du bør overveje stole og spisebord der fungerer i denne sammenhæng.


Placering, placering, placering


En anden meget overordnet overvejelse du bør gøre dig, er hvor dit spisebordsområde bør ligge i boligen. Denne placering afhænger igen af hvilke funktioner spisebordet skal have, samt hvordan din bolig er indrettet.


I lang tid har normen været et køkken-alrum, altså et køkken i åben forlængelse af en stue, hvor der så er spisebordsplads. Det kan dog være du vil have det lidt anderledes. Måske din bolig har et rum der er superegnet som separat spisestue. Eller måske du har et stort køkken der i sig selv kunne have et spisebordsområde.


Find det rette spisebord


Når du har fået disse to overordnede overvejelser på plads, kan du gå i gang med at indrette selv spisebordsområdet. Et godt sted at starte er selvfølgelig med selve spisebordet. Spisebordet er ofte det du bygger hele indretningen op omkring, så det er utroligt centralt.


Funktionalitet bør igen spille ind. Størrelsen er for eksempel vigtig. Du bør sikre dig at der er godt med plads til at hvad spisebordet skal bruges til. Vælg gerne et spisebord der kan udvides, hvis du ikke har så meget plads, men gerne vil invitere gæster. Overvej også om du fremfor det klassiske, rektangulære spisebord bør overveje et rundt et af slagsen.


Gode stole


Gode stole er næste skridt mod et hyggeligt og funktionelt spisebordsområde. Du bør i processen med at finde spisebordsstole hele tiden overveje dem i sammenhæng med spisebordet – passer de i størrelsen, matcher de i farverne, er de nogenlunde samme stil osv.


Du bør selvfølgelig også evaluere dem som stole i sig selv. Komfort er mindst lige så vigtig som komforten i en sofa eller lænestol, særligt hvis spisebordet også skal have lidt skrivebordsfunktion. Du vil ikke sidde i flere timer i noget ukomfortabelt.


Farvekoordinering gør forskellen


Som vi kort nævnte i foregående afsnit, så er det vigtigt at matche spisebord og stole. Dette er faktisk vigtigt for alle dele af spisebordsområdet. En gennemtænkt farvekoordinering kan virkelig gøre forskellen på en fin indretning og en fantastisk indretning.


En god måde at opnå dette på er ved fra start af at lave et farveskema. Et farveskema er sådan set bare at du på forhånd finder mellem 3 og 5 farver du vil have går igen, og som gerne matcher nogenlunde med hinanden. Når du så skal vælge møbler, service og alt muligt andet bør du så vidt muligt holde dig indenfor farveskalaen.


Glem ikke lyset


Et ofte overset element i boligindretning, herunder særligt i indretningen af spisebordspladsen, er lyset. Dårligt lys kan ødelægge god indretning, mens godt lys kan elevere det til noget endnu bedre. Desuden har det meget at sige i forhold til funktionaliteten af spisebordsområdet.


Som udgangspunkt skal du have nogle loftslamper over spisebordet. Disse skal klart og tydeligt oplyse hele bordet, men ikke så meget mere end dette. Dette skaber både en følelse af rum, samt ordentlige lysforhold når du spiser. Herefter kan du supplere med andre lamper, for eksempel en gulvlampe i hjørnet eller lignende.


Styr på detaljerne


Et spisebordsområde kan hurtigt blive lidt kedeligt hvis alt dit fokus er på spiseborde og spisebordsstole. Det er vigtigt at have nogle ekstra detaljer med som kan løfte din indretning lidt op. Selvom du måske ikke er til nips, bør du have små elementer som dette.


Et godt sted at starte er et flot fad der kan opbevare forskellige ting. Frisk frugt om sommeren, kogler og mos i efteråret og måske en juledekoration. Flotte plakater eller lignende på væggen kan også give rummet en grad af individualitet og unik charme.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.