Annonce
Navne

70 år: Argentinske rødder, internationalt udsyn og passion for Formel 1

Carlos A. Orduna, Aarhus, fylder tirsdag 27. april 70 år. Privatfoto

70 år: Lic. Carlos A. Orduna, Aarhus, fylder tirsdag 27. april 70 år.

Carlos A. Orduna, der er født i Argentinas hovedstad Buenos Aires, kom for første gang til Danmark for over 40 år siden.

Siden han tog sin licentiatgrad i business administration på Universidad de Buenos Aires i 1975, har hans liv været præget af fødevarer og internationale relationer.

Annonce

Undervejs i studierne tog han til England, efter endt uddannelse til Venezuela, derefter igen til England, så til Spanien og i 1980 til Danmark, der skulle blive hans nye faste hjemland.

Sideløbende med danskstudier arbejdede Carlos A. Orduna som agent for et argentinsk firma med speciale i danske skinker.

I 1984 fortsatte han hos Danish Turnkey Dairies som salgsansvarlig for Mellemøsten, og to år senere kom han til Plumrose Food Denmark med ansvar for eksport til spansktalende lande.

For godt 30 år siden valgte Carlos A. Orduna at etablere egen virksomhed med eksport af dansk oksekød og fisk. Senere fulgte ansættelse hos Iversen-Dane Beef og Tamaco A/S i Aarhus – og siden hos BPI A/S som indkøber af mejeriprodukter i Argentina, Uruguay og Chile. I to omgange har han været udstationeret i Buenos Aires for BPI A/S, inden han valgte at fokusere på et liv med mere fritid til blandt andet golfspil.

Carlos A. Orduna, der blev dansk statsborger i 1988, var i en årrække i bestyrelsen for Elise Smiths Skole i Aarhus og desuden involveret i det århusianske tangomiljø. Desuden er han sammen med sin søn passioneret tilskuer til Formel 1 og andre motorsportsløb i Europa.

Han har en international familie med sønnen Alexander i Danmark, datteren Samanta og dennes børn og børnebørn i England samt en søster i Argentina.

laas

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF ændrer i historiebøgerne: - Det er respektløst over for tidligere spillere

Annonce