Annonce
Navne

70 år: Idérig mand med styr på tal og økonomi

Hans Hansen i 2005 fra tiden som direktør for Musikhuset Aarhus. Mandag 30. august fylder han 70 år. Arkivfoto: Kim Haugaard
Hans Hansen var chef for Musikhuset Aarhus i 10 år og har altid projekter i gang. Mandag 30. august fylder han 70 år.

70 år. Hans Hansen er altid på vej. Den tidligere direktør i Musikhuset Aarhus fylder 70 år mandag 30. august, og trods alderen har han stadig og bestandig noget konstruktivt på livets dagsorden.

Han går for det meste under radaren i forhold til offentligheden, men han har en finger med i spillet mange steder. Og han får hele tiden ideer til ting, der kan sættes i gang.

Hans Hansen skyr ikke offentlighed, men han har ikke brug for den til at stive sit image af. Det lever i sig selv og taler for sig selv.

Annonce

10 år i Musikhuset

Hans dygtighed oplevede befolkningen mest i den 10-årige periode som direktør for Musikhuset Aarhus fra 1. november 1996, hvor han ikke alene fik økonomien på ret køl, men også præsenterede gode programmer over årene.

Han fik udvidet det stor glashus med otte meter ud mod spejlbassinet, og ikke mindst stod han med ansvaret for den kæmpe store udvidelse mod Skovgårdsgade med Det Jyske Musikkonservatiorium samt rytmisk og symfonisk sal med mere. I modsætning til mange hel- eller halvoffentlige projekter var det færdigt til tiden og budgettet overholdt.

Og da det var overstået, fandt Hans Hansen tiden inde til at forlade stedet - egentlig for at tage den lidt med ro. Men det kan han ikke. Så han satte andre projekter i gang.

Annonce

Sønderjyde

Sønderjyden med opvækst i Tønder er uddannet revisor, og hvis nogen har forstand på tal,  regnskaber og økonomi, er det ham. Og så er han fuld af gode ideer.

Før tiden i Musikhuset har han blandt andet arbejdet for Kommunernes Revisionsafdeling, overfartschef for DSB Rederi, og efter Musikhuset har han været med til at starte underholdningsstedet Bremen i København. Han har penge i og er i bestyrelsen for Tivoli Friheden, og han og vennen Peter Sindberg hyrer kunstnere i deres fælles selskab til at optræde både nationalt og internationalt.

Hans Hansen har sammen med andre også lagt økonomi i det store internationale projekt med Beatles-musicalen "She Loves You" med blandt andre stjernen Maria Lucia Heiberg Rosenberg. Den bliver spillet både i Musikhuset Aarhus og i København, og så har indskyderne rettighederne til at spille den verden rundt med teaterproducent Mikkel Rønnow som manden med dirigentstokken.

Privat bor Hans Hansen sammen med hustruen Aase i Ajstrup.

Hans Nissen Hansen - som han rettelig hedder - holder fast i sine venner, og dem er der mange af. Han tog forskud på fødselsdagen ved at fejre den i fredags, naturligvis på Restaurant Terrassen i Tivoli Friheden med ikke færre end 90 gæster.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Lotte og Lars troede, de skulle bo i storbyen: Nu er de rykket tæt på skov og strand og gav nyt liv til ældre villa

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Sport For abonnenter

217 kilometer i Death Valley: Peter må tænke kreativt for at forberede sig på den voldsomme varme

Aarhus

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Alarm 112

Politiet følger udviklingen: Stort biltræf samler mange mennesker

Statsministeren til valgmøde: - Jeg kan godt se for mig, at vi skal have mere værnepligt

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Navne

Pernille har overblik og får enderne til at mødes i Den Gamle By: - Det er en arbejdsplads ud over det sædvanlige

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Annonce