Annonce
Navne

70 år: Fortsat gang i journalistikken og samfundsengagementet

Journalist og tidl. direktør for TV 2 Østjylland Peter Kramer, Højbjerg, fylder 70 år søndag 22. november. Foto: Heine Pedersen
Peter Kramer, journalist, tidl. direktør for TV 2 Østjylland, fylder søndag 22. november 70 år.
Annonce

70 år: Peter Kramers lange karriere i journalistik er stadig i fuld gang - nu fra hjemmekontoret i Højbjerg. Engagementet er der stadig, "For nogen skal høre dem, de andre ikke vil snakke med, nogen skal se verden fra det andet fortov", som han skriver på sin hjemmeside og selv har arbejdet efter, både som journalist, som lærer i undersøgende journalistik og som chef.

I 2015 valgte han at stoppe som direktør for TV 2 Østjylland for at gå på pension, men har stadig et aktivt arbejdsliv. Han er blandt andet juryformand og tovholder for "Byens Bedste", Århus Stiftstidendes årlige konkurrence og eventshow for byens virksomheder.

Og da Århus Stiftstidende i 2019 fyldt 225 år, skrev han den store jubilæums- og Aarhusbog ”Først med det sidste” om avisens og byens historie de seneste 225 år.

Annonce

Taknemmelig århusianer

Peter Kramer er født og opvokset i Aarhus og har med få afstikkere boet her hele sit liv, og som han siger: ”Jeg er ikke bare stolt af at være århusianer – jeg er taknemmelig”.

En af de store interesser er anden verdenskrig, som reolen bugner med bøger om. Her står også de bøger, han selv har skrevet; den journalistiske fagbog ”Profession reporter” og popquizbogen ”Et drøn fra dengang”, som afslører hans store musikinteresse.

Under mottoet ”Om alt skal der tvivles” tog karrieren i 1970 sin begyndelse som journalistelev på Folkebladet i Hobro. Siden fulgte 10 år på Ekstra Bladet, før han i midten af 80'erne kom til Danmarks Journalisthøjskole, hvor han underviste i undersøgende journalistik.

Da Det Fri Aktuelt så dagens lys i 1987, sagde Peter Kramer farvel til katederet og blev chef for avisens redaktioner udenfor København. Sideløbende dækkede han Scandinavian Star-katastrofen, Pedal-Ove-sagen og asbestsagen i Aalborg. For sin dækning af sagen om Blekingegade-banden modtog han i 1990 Retspolitisk Forenings hæderspris og en nominering til Cavling-prisen.

I 1993 blev han hentet til TV2 Danmark i Odense som først redaktør og siden redaktionschef på Nyhederne, før han rykkede tilbage til Aarhus og ind på direktørkontoret på TV 2 Østjylland.

I 2015 valgte han at gå på pension, dog uden at lægge journalistikken og samfundsengagementet på hylden. Fra hjemmekontoret arbejder han med projekter for medievirksomheder og bestyrelser eller forbereder kurser, som han afholder på Rude Strand Højskole.

Peter Kramer er gift med Kirsten Vestergaard, bl.a. tidligere chef på DR Østjylland og redaktionschef på Århus Stiftstidende. Parret har to sønner.

laas

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Nye aflysninger: Mandag morgen har letbanen igen problemer på Grenåbanen

Annonce