Annonce
Navne

70 år: Verdensmester reddet af engelsk sportsånd

Flemming Delfs (til venstre) og Lene Køppen (i midten) vandt begge singletitler ved det første verdensmesterskab i badminton. Køppen og Steen Skovgaard (til højre) vandt desuden i mixeddouble. Arkivfoto: Bent K. Rasmussen/Ritzau Scanpix
Badmintonspilleren Flemming Delfs var tæt på en diskvalifikation på sin vej til den første VM-titel i herresingle nogensinde. Tirsdag 7. september fylder han 70 år.

70 år: Flemming Delfs, der tirsdag 7. september fylder 70 år, vandt i 1977 den første VM-titel i herresingle i badminton nogensinde.

Men den topseedede dansker var nær røget ud allerede i sin første kamp i turneringen, der blev afviklet på Malmö Isstadion.

Delfs mødte englænderen Ray Stevens, der var en ven og mangeårig konkurrent, og efter at begge havde vundet et sæt, benyttede Flemming Delfs pausen til at skifte trøje og få lidt massage.

Annonce

Men han havde problemer med at finde tilbage til sin bane og ankom tre minutter for sent. Ifølge reglerne var det lig med en diskvalifikation, men danskeren blev reddet af engelsk sportsmanship.

Ray Stevens var således utilfreds og insisterede kraftigt på at spille om sejren, hvilket opgørets danske dommer, Ole Mertz, til sidst gik med til.

Delfs vandt tredje og afgørende sæt 15-6 og afgav siden kun ét sæt på vejen til karrierens eneste VM-triumf. I finalen besejrede han sikkert landsmanden Svend Pri.

Siden er Peter Rasmussen og Viktor Axelsen med deres VM-titler i henholdsvis 1997 og 2017 gået i Delfs' fodspor som de eneste danske verdensmestre i herresingle.

Talent og teknik

Flemming Delfs, der var berømt for stort set at kunne smashe lige så hårdt med baghånden som med forhånden, vandt i jubelåret 1977 også All England og blev både dansk og nordisk mester.

Den høje spiller var kendt for at leve højt på sit talent og tekniske færdigheder, mens han - også i sin egen vurdering - aldrig blev den store slider i forhold til fysisk træning.

Flemming Delfs formåede ikke at forsvare sin VM-titel i herresingle, da det næste VM blev afholdt i 1980 i Jakarta. Til gengæld vandt han bronze i herredouble med sin makker, Steen Skovgaard.

Delfs vandt også EM-guld i 1976, 1978 og 1980. I sidstnævnte år vandt han i finalen over en dengang meget ung Morten Frost.

Flemming Delfs, som er bankuddannet, blev efter sit karrierestop direktør i tøjfirmaet Patrick. Han var i 2007 med til at sælge Patrick til en belgisk koncern.

Den tidligere badmintonstjerne har i dag sit eget firma, der importerer blandt andet strømper og t-shirts fra Portugal. Han bor med sin kone skiftevis i et sommerhus på Sydfyn og i en lejlighed i Svendborg.

/ritzau/

Annonce
Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Navne

60 år: Han har spillet en hovedrolle i overenskomstforhandlingerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce