x
Annonce
Alarm 112

70-årig er fængslet for drab på bartender på Christiania

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Nær Café Månefiskeren blev mand på 57 år stukket ihjel sidste weekend. Fængslet mand nægter skyld.

En mand på 70 år er torsdag blevet varetægtsfængslet i sagen om drabet på en anden mand på Christiania i København sidste weekend.

Annonce

Offeret i sagen var en 57-årig mand. Han blev stukket med kniv sidst på aftenen lørdag på Mælkevejen mellem Multimediehuset og Løvehuset. Det var i nærheden af Café Månefiskeren.

Offeret er Roy Parkin, en britisk statsborger, der har boet i Danmark siden midten af 1980'erne. Han har arbejdet som bartender, har flere medier berettet.

En talsperson for Christiania har fortalt bt.dk, at han var vellidt i området, og at han ikke skabte sig fjender.

- Han har boet på Christiania og arbejdet på Woodstock i mange år. Han var en sød, rolig og fredelig person, som aldrig gjorde nogen noget ondt, sagde Hulda Mader forleden til bt.dk.

Efter drabet efterlyste politiet en gerningsmand, der blev beskrevet som kraftig eller stærk af bygning, og som havde et usoigneret fuldskæg. Vedkommende skulle desuden lugte af spiritus.

Den gråhårede 70-årige mand, som sigtes i sagen, har imidlertid ikke fuldskæg, viste det sig ved grundlovsforhøret torsdag i Københavns Byret. En spansk tolk var tilkaldt.

Det kom frem, at han nægter sig skyldig. Herefter blev dørene lukket, så hans forklaring kendes ikke.

I sigtelsen hedder det, at den 70-årige skal have stukket Roy Parkin adskillige gange i hovedet, halsen, nakken og på overkroppen.

Dommeren har besluttet at fængsle manden i 27 dage.

Han blev anholdt onsdag eftermiddag, oplyser vicepolitiinspektør Brian Belling. Han vil ikke svare på, om gerningsvåbnet er fundet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce