Annonce
Østjylland

70 års butikshistorie under hammeren i Randers: Lukket supermarkedskæde sælger indholdet af sine sidste butikker

Indtil for nyligt har JACO drevet fire supermarkeder i Jylland under kæden Meny i henholdsvis Randers, Grenaa, Aarhus og Hurup Thy. Men nu skal supermarkederne afvikles og inventar sælges på auktion ved Campen Auktioner i Randers. Arkivfoto: Morten Dueholm
Campen Auktioner i Randers har fået til opgave at sælge det sidste inventar, som står tilbage efter lukningen af de sidste fire JACO-supermarkeder i Randers, Grenaa, Aarhus og Hurup Thy.

Randers/Grenaa: Det bliver slutningen på en æra, når auktionsfirmaet Campen Auktioner i Randers onsdag i denne uge afslutter den første af i alt fire netauktioner i supermarkedkæden JACOs navn.

Mere end 1.000 katalognumre bestående af inventar fra kædens sidste – og nu lukkede – fire supermarkeder i Randers, Grenaa, Aarhus og Hurup Thy er sat op til bortauktion.

Inventaret dækker over løst og fast. Men særligt en række specialmaskiner fra de fire slagter-, delikatesse-, bager-, og butiksafdelinger, håber Campen Auktioner at få noget godt ud af.

- Det er sjældent, at så meget inventar og så mange specialmaskiner fra topmoderne slagter-, delikatesse-, bager- og butiksafdelinger kommer på auktion. Det er højkvalitetsprodukter og består blandt andet af flere hundrede meter salgsreoler, industriovne, pappressere, komplette kasselinjer, storkøkken og meget andet, fortæller Finn Campen, der er direktør og auktionarius ved Campen Auktioner.

Han påpeger, at der allerede nu har været mange inde og byde på netauktionerne, ligesom det stadig er muligt at komme til eftersyn på butikkerne i Grenaa og i Hurup.

En vemodig auktion

JACO-gruppen var blandt de første aktører til at åbne et supermarked i Danmark.

Det skete i 1960 på Silkeborgvej i Århus med nyheden om selvbetjening af fødevarer. JACO-gruppen fik hurtigt skabt en god forretning, som efterfølgende blev udvidet med mange flere supermarkeder og tilmed salg af lavpris fyringsolie.

- JACO har været en rigtig stor spiller i dagligvarebranchen, og lidt vemodigt er det jo at sælge inventar og maskiner fra dem. Mange har et forhold til koncernen og har handlet ind der gennem mange år. Men som auktionarius er jeg stolt over, at Campen Auktioner er blevet valgt til at sælge inventaret fra de fire store supermarkeder, fortæller Finn Campen.

Udover de over 1.000 katalognumre, der sælges på de fire netauktioner, bliver flere end 200 katalognumre med specialmaskiner fra de fire supermarkeders slagter-, delikatesse- og bagerafdelinger solgt på en særskilt netauktion i starten af august.

Når Campen Auktioner har solgt maskiner og inventar fra de fire butikker, overtager Salling Group de fire lejemål til fortsat drift.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce