Annonce
Aarhus

700.000 LED-lys og svævende snebolde: Her er strøgets nye stjernehimmel

Sådan så julebelysning på strøget ud sidste år, inden stjernehimlen blev sendt på pension. Men en ny himmel venter 9. november. Arkivfoto: Kim Haugaard

Den gamle skulle på pension, og nu har strøget i Aarhus fundet sin nye juleudsmykning med 700.000 LED-lys og gigantiske snebolde. Det hele afsløres 9. november.

Annonce

AARHUS: Den yderst populære stjernehimmel over gågaden i Aarhus blev pillet ned for sidste gang sidste år.

Den 850 meter lange juleudsmykning var brugt og skulle på pension efter 15 år, og Gadeforeningen Strøget skulle finde en ny løsning. I første omgang overvejede man andre muligheder end den kendte himmel af lys, men reaktioner på Facebook væltede ind og fik hurtigt overbevist formanden for strøget om, at det var en stjernehimlen, som folk ville have.

- Bare da vi nævnte, at vi skulle skrotte den eksisterende belysning, eksploderede vores Facebook-side. Den stjernehimmel er ikke længere vores - det er hele byens. Så i stedet for at lave noget andet end stjernehimlen, tænkte vi: Hvordan laver vi den endnu mere spektakulær end før? siger Lars Svendsen.

Bag den nye juleudsmykning står firmaet Sirius, der er kendt for juleudsmykningen af Hotel d'Angleterre, Tivoli i København og Sallings facader i både Aarhus og Aalborg.

Strøgets juleudsmykning


  • 850 meter lang stjernehimmel med 110.000 blinkende stjerner
  • I alt 700.000 LED-lys af mærket Green Energy
  • Ny udsmykning af Sankt Clemens Torv, der bliver pakket ind i lys og får fem meter høj iglo
  • Sankt Knuds Torv får i år sin egen udsmykning
  • Pris: 2,5 millioner kroner, som betales af strøgets 120 butikker.
Sådan kommer byens nye juleudsmykning til at se ud. Visualisering: Sirius
Annonce

110.000 blinkende stjerner

På den gamle lyshimmel var der ti centimeter mellem hver lyskæde, men nu bliver mellemrummet kun seks centimeter, og der bliver derfor plads til ekstra 150.000 lys., hvilket i alt betyder cirka 700.000 lysende stjerner.

Tidligere var der 6000 af stjernerne der blinkede, mens man i den nye løsning får 110.000 blinkende stjerner og 300 svævende snebolde på op til en meter i diameter.

På Sankt Clemens Torv bliver der også plads til en fem meter høj iglo, mens også Sankt Knuds Torv får også sit eget lysdesign.

- Det er en topløsning, Strøget i Aarhus har valgt. Man finder ikke noget, der minder om det nogen steder i Danmark, og lysdekorationen vil være blandt de største og mest imponerende i Europa, siger CEO Stig Gerlach fra Sirius.

Lysdioderne er de nyeste og mindst energikrævende LED-pærer, mærket Green Energy. Den samlede løsning koster 2,5 millioner kroner og betales af butikkerne på strøget.

Strøget er klar til at tænde den nye juleudsmykning fredag 9. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Kulturrådmand overlever kampvalg: Det Radikale bagland peger fortsat på Rabih Azad-Ahmad

Annonce