x
Annonce
Aarhus

72-årig kvinde er afgået ved døden efter at være faldet i vandet ved Aarhus Ø

Der er intet rækværk eller anden afskærmning langs havnekajerne i Aarhus. Natten til onsdag døde en ældre kvinde efter at være faldet i vandet på Aarhus Ø, og dermed føjer endnu et offer sig til debatten om, hvad byen skal stille op med de mange kilometer kaj, hvor folk med jævne mellemrum falder i vandet. Arkivfoto: Flemming Krogh
Den kvinde, der mandag aften blev fundet livløs i havnen i Aarhus, døde på hospitalet lidt over klokken 02 natten til onsdag.

AARHUS: Den 72-årige kvinde, som faldt i vandet ved Aarhus Ø mandag aften, er afgået ved døden.

Det fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Rene Ludvig.

- Hun døde desværre natten til onsdag, fortæller han.

Annonce

Ingen så det ske

Ulykken skete mandag aften på Aarhus Ø tæt på Isbjerget. Lidt før klokken 19.00 opdagede forbipasserende en skikkelse i vandet og slog alarm.

Kvinden blev reddet op og var stadig i live, men stærkt forkommen og underafkølet. Hun blev bragt på hospitalet, men hendes skader viste sig altså i sidste ende for alvorlige.

Det vides ikke, hvor længe hun lå i vandet, for der var ingen vidner til ulykken. Politiet har tidligere meldt ud, at man ikke vurderer, der ligger en forbrydelse bag.

Kvinden var fra Aarhus, og de pårørende er underrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Derfor lukkede vi genbrugspladserne

De seneste dage er bil efter bil trillet ind på de fem genbrugspladser i Odder og Skanderborg kommuner efter tre ugers coronalukning. Det er en fornøjelse at opleve den gode stemning på pladserne. Vi har set frem til at servicere kunderne igen. Stemningen har været intakt, til trods for at der ved enkelte pladser har været ganske lang kø i visse tidsrum. Der har også været bred opbakning til vores særlige retningslinjer i forbindelse med genåbningen. Tak for det. Det har gjort det trygt for både medarbejdere og kunder at færdes på genbrugspladserne. At Renosyds service betyder meget for mange, har været særlig tydeligt i den seneste tid, hvor vi har fået mange spørgsmål. Blandt andet om, hvornår vi igen kan hente pap og papir. Den service har vi nu genoptaget. Storskrald igangsætter vi efter påske. Og genbrugspladserne i Ry, Hørning og Galten-Skovby holder ekstraordinært åbent i helligdagene for at mindske smittespredning. Se åbningstiderne for påskeugen på Renosyds hjemmeside. I lukkeugerne kørte Facebook-tråde og andre offentlige debatter med mange spørgsmål og stor undren over, at Renosyd havde valgt at lukke genbrugspladserne for privatkunderne. Borgernes sikkerhed er vores højeste prioritet. Det står ikke til diskussion, at myndighedernes anvisninger er grundstenen i det samfundsansvar, vi har. Ikke mindst, når det drejer sig om at bremse spredning af coronavirus. Alle medarbejdere i den offentlige sektor blev sendt hjem midt i marts, bortset fra de områder, der blev kategoriseret som kritiske funktioner. Den kategori omfattede ikke privatkunders adgang til genbrugspladserne. Derfor lukkede vi ned og måtte indskrænke vores service. Sidst i marts lød meldingen fra regeringen: ”Offentligt ansatte, der arbejder udendørs og ikke indebærer nævneværdig menneskelig kontakt, kan arbejde som normalt”. Kort tid efter kunne vi atter slå portene op til vores fem genbrugspladser og tage imod alt det affald, der var opbevaret på matriklerne i lukkeugerne. Det er vi rigtig glade for. Men som statsministeren understreger, er Danmark stadig i en alvorlig situation, hvor samfundssind er vejen tilbage til den hverdag, vi kender. Lad os med to meters afstand stå sammen om at komme igennem denne krise ved fortsat at følge myndighedernes retningslinjer. Også på genbrugspladsen. Borgerne i Skanderborg og Odder har de seneste dage vist, at vi er rigtig godt på vej.

Annonce