Annonce
Aarhus

730.000 kroner til byens udsatte borgere: Nødtilbud på vej

Mathias Waage Petersen fra Aarhus Vinterherberg viser her noget af det varme tøj, som de tidligere har fået doneret til hjemløse. Der var udsigt til, at vinterherberget snart skulle lukke, men en donation gør det muligt for dem at fortsætte lidt endnu. Arkivfoto: Axel Schütt
En donation fra Novo Nordisk Fonden sikrer mad og sovepladser til flere af byens hjemløse og udsatte borgere.
Annonce

AARHUS: Der er blevet færre steder hvor de hjemløse i Aarhus kan sove og hvor de kan få sig en bid mad.

Det skyldes, at der stilles særlig sundhedsmæssige krav til både hjemløse og personale som følge af coronapandemien. De etablerede varmestuer nedjusterer for kapaciteten og væresteder rundt om i byen må lukke.

Dermed er der akut mangel på overnatning- og bespisningstilbud til de hjemløse, men det bliver der nu gjort noget ved.

Novo Nordisk Fonden har nemlig doneret 730.000 kroner til Røde Kors Aarhus, Kirkens Korshær, Blå Kors og Folkekirken i Aarhus. Pengene skal gå til at oprette nødtilbud til byens socialt udsatte borgere.

- Der er rigtigt mange udsatte og psykisk sårbare, som er hårdt ramt af nedlukningen af Danmark. De er både angste og har ikke noget sted at tale med andre. Samtidig får mange ikke ordentlig mad i den nuværende situation. Derfor er det godt, at vi sammen kan gøre noget, siger Knud Aarup, formand for Røde Kors i Aarhus, i en pressemeddelelse.

Annonce

Nyt nødherberg

Røde Kors Aarhus, Kirkens Korshær, Blå Kors og Folkekirken i Aarhus samarbejder allerede om byens vinterherberg, men nu skal de altså samarbejde yderligere om nødtilbud.

Nogle af pengene fra Novo Nordisk Fonden går til vinterherberget, der nu kan holde åbent til minimum slutningen af april.

Derudover kommer pengene til at gå til etablering af et nødherberg, der får plads til otte til ti overnattende gæster, som ikke kan få plads på et af Aarhus’ etablerede overnatningssteder. Der kan skaleres op efter behov.

Endelig er pengene fra Novo Nordisk Fonden med til at sikre et varmt måltid mad til byens hjemløse og funktionelt hjemløse borgere. Der åbnes et suppekøkken i UngK på Nørre Allé. Suppekøkkenet åbner allerede lørdag 28. marts og vil de næste to måneder holde åbent i mellem klokken 12 og 14. Suppekøkkenet åbner som en aflastning til Det Blå Sted og Kirkens Korshærs varmestue.

- Det er et rigtig nødvendigt initiativ som kirken og civilsamfundsorganisationerne har taget. Det viser også at vi i Aarhus er gode til at arbejde sammen på tværs af civilsamfundsorganisationer og kommunen til gavn for nogle af de allermest udsatte i vores by, siger rådmand for Social og Beskæftigelse Kristian Würtz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Høj hastighed, ulovlige overhalinger, venstre om helleanlæg og kørsel over for rødt: - Vi ser det hele, siger politikommissær

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Aarhus For abonnenter

Bilist på flugt mejede kvinde ned: Hvornår skal politiet forfølge bilister, der stikker af?

Aarhus

Dagens corona-tal viser en lille stigning, men der er langt op til de grimme tal fra december

Annonce