Annonce
112

74-årig sigtet for voldtægt: Forgreb sig på 9-årig pige

Den 74-årige var fremstillet ved Retten i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
En serie overgreb var centrum for et grundlovsforhør tirsdag, hvor en 74-årig var fremstillet.

AARHUS: En 74-årig mand fra Aarhus-området blev tirsdag morgen fremstillet i grundlovsforhør, hvor han var sigtet for seksuelle overgreb på en 9-årig pige.

Den 74-årige var sigtet for flere tilfælde af overgreb på pigen, hvor han i en periode mellem marts og oktober ifølge sigtelsen skulle have afklædt pigen, befølt hende på brystet og kønsdelene og havde slikket hende på kønsdelene, mens han selv var nøgen.

Han sad med bøjet hoved og svarede med meget lav stemme på dommerens spørgsmål.

Dørene til grundlovsforhøret blev lukket, efter at sigtelsen var blevet læst op, især af hensyn til efterforskningen, som stadig er på et tidligt stadie. Den 74-årige blev anholdt mandag eftermiddag. Samtidig blev der nedlagt forbud mod at omtale mandens navn, bopæl eller på anden måde videregive hans identitet.

Den 74-årige blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede ikke kendelsen til landsretten.

Han er sigtet efter straffelovens paragraf 216, stk. 2. Der er ikke noget, der tyder på at denne sag hænger sammen med den anden, større sag om misbrug af børn fra tidligere på sommeren.

Annonce

Straffelovens paragraf 216

For voldtægt straffes med fængsel indtil 8 år den, der 1. tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold eller 2. skaffer sig samleje ved anden ulovlig tvang, jf. § 260, eller med en person, der befinder sig i en tilstand eller situation, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

(stk. 2.) for voldtægt straffes med fængsel indtil 12 år den, der har samleje med et barn under 12 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce