Annonce
Navne

75 år: En diva sprængfyldt med sjov og alvor

Den amerikanske sanger og skuespiller Bette Midler fylder 75 år tirsdag 1. december. Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
Kært barn har mange navne og af og til også mange evner. Multitalentet Bette Midler fylder tirsdag 1. december 75, og hun er stadig aktiv for fuld skrue.
Annonce

75 år: Bette Midler, der fylder 75 år tirsdag 1. december, har som skuespiller, sanger, sangskriver og komiker skabt begejstring, lige fra hun var ganske ung, vild og gik under navnet The Divine Miss M.

Den unge Bette fra Hawaii bragede først igennem i 70’erne med kitchede, forrygende shows og frivol humor på bøssebadeanstalter i New York. Her opbyggede hun et image og et stampublikum, der aldrig siden har svigtet hende.

Men hendes publikum voksede snart massivt i alle retninger, og hun fik vist alle sine mange andre farver på paletten.

Det helt store internationale gennembrud kom med den syngende hovedrolle i den bevægende film ”The Rose” med tydelige inspiration fra Janis Joplins liv. Rollen sikrede hende en Oscar-nominering og en Golden Globe.

I en stribe af film siden har hun skiftet mellem sit udtalte humoristiske talent og mere følsomme feel-good-movies. Ofte i samme film.

En af hendes største succeser er den ikoniske ”Ekskonernes Klub” med Diane Keaton og Goldie Hawn. Et must-see for alle skilsmissetruede kvinder.

Siden fulgte blandt andet ”Venner” med det udødelige veninde-hit – selvfølgelig sunget af Midler - ”The Wind Beneath Your Wings”.

Som andre store divaer som Liza Minelli havde Midler en årelang periode med et kæmpeshow på Ceasars Palace i Las Vegas. Siden fulgte en tv-serie med hende selv i hovedrollen.

Og da filmtilbuddene tørrede ud – som de jo altid gør for kvinder over 40 år i Hollywood – så bragede hun for et par år siden igennem med enorm succes i hovedrollen i musicalen ”Hello, Dolly” på Broadway.

Hun har udgivet 14 studiealbums og solgt over 30 millioner skiver. Hun har et omfattende imperium af godgørende aktiviteter - ikke mindst til forskønnelse af sit elskede New York.

Midler har siden 1984 været gift med kunstneren Martin Von Haselberg, med hvem hun har datteren Sophie, som i øvrigt ligner moren til forveksling.

Og skulle nogen stå og mangle en lejlighed i New York med den helt perfekte udsigt over Central Park, så har Midler netop sat parrets 14-rums lejlighed til salg for 314 millioner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Annonce