Annonce
Navne

75 år: Hitmageren har det bedst med sin Hilda

Sangskriver, musiker og komponist Keld Heick fylder 75 år onsdag 24. februar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Man kan ikke sige Keld uden at sige Hilda. Onsdag 24. februar fylder sangskriveren, musikeren og komponisten Keld Heick 75 år.

75 år: Keld Heick var på vej mod en karriere i musikken, da han fik valget mellem den og kærligheden. Han var ikke et sekund i tvivl. For man kan ikke sige Keld uden at sige Hilda.

Onsdag 24. februar fylder den folkekære sangskriver, musiker og komponist 75 år.

- Når jeg kigger tilbage, tænker jeg: Hold da op, hvilket fantastisk liv jeg har haft!

Keld Arne Heick kom til verden på Frederiksberg i 1946. Hver søndag var radioen stillet ind på "Giro 413". Lyden af Bill Haleys "Rock Around the Clock" begejstrede den unge Keld Heick.

- Det var en helt vidunderlig verden. Jeg var totalt væk i den, fortæller Keld Heick.

I en alder af 15 år skrev han sine første sange, men det var stadig covernumre, han spillede til sin allerførste optræden. 15 kroner fik han for det.

Annonce

Problemer med stemmen

Dengang var det helt hotte at være med i et band, og Keld Heick allierede sig med en flok kammerater. Det blev starten på The Donkeys.

De var på vej mod noget stort, men afsavnet fik Hilda til at bede ham holde op.

- Hvis jeg skulle vælge mellem Hilda og musikken, var der ingen tvivl - så var det hende!

Hun opfordrede ham siden til at genoptage musikken, og efter en sejr ved DM i pigtrådsmusik var The Donkeys endelig på vej mod toppen af poppen.


Så længe vi føler, vi har noget at give, og publikum er der, fortsætter vi. Når man har lavet en optræden, og folk er glade og tilfredse og står op og klapper til sidst, kan man leve længe på det.

Keld Heik


En producer efterlyste noget på dansk, og det blev til "Ved landsbyens gadekær", som blev bandets helt store gennembrud.

I 1979 skete det værste, der kan ske for en sanger. Keld Heick mistede stemmen - forårsaget af en polyp. Den var heldigvis godartet, men Keld Heick blev rådet til at spare stemmen.

Annonce

Kender hinanden fra 2. klasse

Skulle han fortsætte med musikken, var det ikke i et orkester, men som solist - og allerhelst i en duo med hustruen Hilda, som han før havde hittet med på duetten "Do You Speak English".

Parret kender hinanden helt tilbage fra 2. klasse. Ved en fest i teenageårene slog det gnister, og efter at have været kærester i tre år blev de forlovet.

Keld Heick er registreret for 12-1300 sange. Han har skrevet tekster til blandt andet "Disco Tango", "Vi maler byen rød", og "Under stjernerne på himlen", som alle har vundet det danske melodigrandprix.

Keld Heick har haft 31 numre med i konkurrencen og vundet med ni af dem. Han har været vært og kommentator på grandprixet flere gange.

Tv har fyldt meget. Han har blandt andet været vært på "Lykkehjulet" på TV2 og på "Musikbutikken" på DR.

I år kan Keld Heick foruden sin 75-års fødselsdag fejre sit 60-årsjubilæum.

- Så længe vi føler, vi har noget at give, og publikum er der, fortsætter vi. Når man har lavet en optræden, og folk er glade og tilfredse og måske endda rejser sig og klapper til sidst, kan man leve længe på det.

Privat bor Keld Heick med sin hustru nord for København - tæt på datteren Annette, svigersønnen Jesper og sine børnebørn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Er den mere skånsom eller er det bare snak? Sådan er den nye corona-lyntest

Aarhus

Midtbyskole tvunget til at spærre af for gæster med øl og smøger i skoletiden

Annonce