Annonce
Navne

75-årig klar med nyt tv-show: Der er stadig krudt i Jerry Springer

Jerry Springer, der fylder 75 år onsdag 13. februar, er kommet vidt omkring i sin karriere. Her er han på scenen ved Miss Universe-konkurrencen i Vietnam i 2007. Foto: Darren Decker/Ritzau Scanpix

De fleste har trukket sig tilbage, når de fylder 75 år. Eller de tænker på det. Det gælder ikke den gamle jurist Jerry Springer, der snart er klar med nyt tv-show.

Annonce

75 Han er mest kendt som vært for et tv-show, hvor hans gæster slås med hinanden. Men Jerry Springer har meget andet at fortælle. Lige fra en undergrundsstation i London under krigen til Robert F. Kennedy og et borgmesterkontor i Ohio.

De fleste husker ham fra de omkring 4000 "Jerry Springer Show" i perioden 1991 til 2018. Almindelige mennesker, der af den ene eller anden grund er raget uklar med hinanden, mødtes i programmerne hos Jerry Springer for at snakke om tingene. Stærke mænd stod klar i kulissen til at gribe ind og skille gæsterne fra hinanden, når de begyndte at slås. Imens gik Jerry Springer stille frem og tilbage blandt publikum og fulgte optrinnet.

Det var dengang. Sidste show blev optaget 26. juli i fjor, og det lå ligesom i luften, at Jerry Springer nu skruer ned for arbejdet. Han er efterhånden oppe i årene og fylder 75 år onsdag 13. februar. Men sådan er det ikke. Han har mod på mere. Ifølge CNN vender han til efteråret tilbage til skærmen i showet "Judge Jerry". Det skal sendes på NBC, og her er Jerry Springer dommer i en retssal.

- Min karriere går i cirkel, og endelig kan jeg bruge min jurauddannelse efter alle disse år, sagde Springer, da nyheden om det kommende show blev kendt.

For tv-værten har faktisk en juridisk baggrund. Han studerede jura og statsvidenskab i 1960'erne, og da var han i øvrigt også med i præsidentkandidaten Robert F. Kennedys kampagnestab. Robert F. Kennedy blev skudt i 1968.

Senere blev Jerry Springer ansat på advokatkontorer og var fra 1973 til 1985 selv partner i et advokatselskab.

Han blev i 1971 valgt til byrådet i Cincinnati, Ohio. Senere blev han borgmester i byen. Han har også forgæves forsøgt at blive valgt til kongressen i Washington D.C. for Demokraterne.

Jerry Springer blev født i London i 1944 på undergrundsstationen Highgate, der blev brugt som beskyttelsesrum under anden verdenskrig. Hans forældre var jødiske flygtninge fra det vestlige Polen. Efter anden verdenskrig udvandrede familien til New York i USA.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

Annonce