Annonce
Syddjurs

79-årig rollatorbruger vandt tre millioner: Fejrede gevinsten med at gå i seng

Arkivfoto: Michael Bager
En ældre kvinde fra Syddjurs Kommune fejrede det med en godt nats søvn og et efterfølgende opkald til naboen, da hun for et par år siden vandt tre millioner kroner i Lotto. I dag planlægger hun en snarlig drømmerejse til Grønland.
Annonce

Syddjurs: En lørdag i november for et par år siden blev noget anderledes for en 79-årig pensionist fra Syddjurs Kommune, da hun blev den heldige vinder af 3.000.050 kroner i Lotto.

Men hun gav sig hverken til at løbe glædestrålende rundt eller danse i sin stue på grund af den store gevinst.

- For det første er jeg dårligt gående, siger hun med et lille grin.

- For det andet har jeg et langt liv bag mig og har prøvet så meget. Så jeg kiggede faktisk bare på tallene, konstaterede jeg havde vundet, slukkede for TV’et og gik i seng. Og så var den ikke længere. Næste morgen ringede jeg til min nabo, som jeg har et nært forhold til, og sagde, at jeg vist havde vundet tre millioner kroner. Og så blev vi enige om, at det da var meget rart, fortæller den ældre - men meget åndsfriske dame.

Annonce

Banken i vildrede

Da den ældre kvinde efterfølgende tog i banken for at få udbetalt sine penge, viste det sig imidlertid ikke at være helt nemt.

Årsagen var, at hun i stedet for sin egen bank skulle tage i Danske Bank for at få udbetalt pengene. Og det viste sig at være sværere end som så.

- Der skal man jo have noget ID med billede med. Men jeg har jo ikke haft kørekort i mange år, og jeg har ikke været ude at rejse, siden min mand døde i 1994, så jeg havde heller ikke noget pas. Og så er det altså svært at bevise, hvem man er. Så de anede ikke, hvad de skulle gøre. Der gik nogle timer, før vi kunne få slået fast, at jeg altså var mig, og jeg kunne rulle ud på min rollator med tre millioner i banken, forklarer hun.

Annonce

Penge til gavn for flere

Kvinden fortæller, at hun aldrig har væltet sig i penge og egentlig har været ret godt til at få pensionen til at slå til. Men efter hun vandt den store gevinst, har hun altså tilladt sig lidt luksus.

- Jeg ved godt, at jeg formentlig ikke når at bruge alle pengene, men jeg har besluttet, at jeg skal nå at opleve så meget som muligt, mens jeg stadig er her. Der skal bare være nok tilbage til at begrave mig, så min familie ikke står med den udgift. Er du klar over, hvor dyrt det er at blive begravet?, siger hun og fortsætter med et grin:

- Men jeg synes, jeg har været meget god indtil videre. Og det er ikke kun mig, pengene har været til gavn for. Jeg plejer at sige, at de har været til stor nytte for mig, min familie og mine naboer.

Det sidste forklarer den ældre kvinde med, at hun har sørget for, at hendes to børn er blevet gældfrie, og at hun - da hun fyldte 80 år - holdt en stor fest for hele familien, hvor de var sammen og hyggede sig i flere dage.

- Maden var nu ikke noget at skrive hjem om, men det var så dejligt at have dem alle omkring mig, lyder det.

Annonce

Med taxa til brugsen

Kvinden har også fået renoveret hele sin lejlighed med nyt køkken og badeværelse, købt helt nye møbler og en ny god seng.

- Det er jo noget, jeg har drømt om i mange år, men som jeg troede ville blive ved drømmen. Og jeg er jo ikke en vårhare længere, så det var dejligt at kunne indrette mig lidt mere behageligt.

Hun er også blevet meget gode venner med den lokale taxachauffør, der kommer og henter hende, når hun skal ned at handle eller andre ærinder.

- Så får vi os en lille snak. Det er så hyggeligt. Jeg ved godt, det lyder meget luksus-agtigt, men jeg går så dårligt, så det er en virkelig stor hjælp. Og jeg vil gerne klare mig selv så længe som muligt.

Det er også blevet til nogle store oplevelser for den ældre kvinde. Hun inviterede for nylig den ene af sine naboer med til Bornholm, og næste eventyr bliver med en anden nabo.

- Vi skal til Grønland her i efteråret. Det er noget, jeg altid har drømt om, og noget jeg bare må opleve, mens jeg stadig er i live. Så det går jeg og forbereder mig på. Nu skal helbredet bare være med mig, lyder det fra den livsglade pensionist-millionær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kun 40 nye i Aarhus smittede det seneste døgn: Begynder coronakurven at flade ud?

Debat

Skal somalierne stå for skud for alt?

Aarhus

Corona-tal med vokseværk: Tre mulige forklaringer på udviklingen i Aarhus

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Aarhus

Jacob Bundsgaard og Bünyamin Simsek uddelte mundbind til århusianerne: - Vi er nødt til at vænne os til at bruge dem

Annonce