Annonce
Navne

80 år: Bill Sejer Nielsen

Bill Sejer Nielsen, Hammel, fylder 80 år søndag 11. juni. Samme dag fejrer han og hustruen Birgit 55-års bryllupsdag. Arkivfoto

80: Bill Sejer Nielsen, tidligere maskinfabrikant, Frijsendalsvej 76, Hammel, fylder søndag 11. juni 80 år.

Bill Sejer Nielsen er født og voksede op i landsbyen Svenstrup ved Hammel. Han blev udlært maskinarbejder på Århus Maskinfabrik og arbejdede senere på Højbjerg Maskinfabrik i nogle år.

I 1966 startede han sin egen virksomhed, Hammel Maskinfabrik, som han i en periode ejede sammen med sønnen Peter. Virksomheden blev senere til Sci-Teq, og i 2000 gennemførtes det endelige generationsskifte.

I 2004 valgte Bill Sejer Nielsen at gå på pension. Trods et liv med travlhed og lange arbejdsdage har Bill Sejer Nielsen også i fritiden altid været meget aktiv med masser af interesser. Seks-dages-rytteren Kay Werner Nielsen var en grandfætter, og interessen for cykelløb lå lige for. Som ung var Bill Sejer Nielsen en habil banerytter, og i 1957 var han udtaget til landsholdet i firekilometer hold. Det blev også til et jysk mesterskab i forfølgelsesløb.

I 1975 var han med til at starte Hammel Cykle Klub, som han var formand for de første 13 år. Han var i mange år nærmest identisk med Hammel Cykle Klub, hvor han designede klubtrøjen og var formand i flere omgange. Han var med til at få Post Danmark Rundt til Hammel og er nu æresmedlem af cykelklubben. Han følger stadig cykelløb, ikke mindst det store pinseløb i Hammel, han selv var med til at lægge grunden til.

Samme dag fejrer Bill Sejer Nielsen og hustruen Birgit Lindhardt Nielsen 55-års bryllupsdag. Parret var i mange år en meget aktiv del af det lokale erhvervs- og foreningsliv. På maskinfabrikken var hustruen en vigtig medspiller på kontoret.

I kulissen stod Birgit Lindhardt Nielsen klar, blandt andet når der skulle smøres rundstykker og madpakker til det store lokale pinsecykelløb. Parrets ligefremme facon og gode humør gjorde også festerne i cykleklubben til noget særligt, og tidligere cykleklubfolk mindes stadig parrets fantastiske optrædener som Rebecca Brüel og Troels Trier.

Sønnen Peter grundlagde cykelholdet Team Fakta, hvor Bill Sejer Nielsen en periode var direktør-assistent.

Bill Sejer Nielsen har haft mange tillidshverv, han sad i Hammel Sparekasses repræsentantskab, var præsident i Lions Club Hammel, var formand for Hammel Borgerlige Skydeselskab, i amtsbestyrelsen for Dansk Industri og viceoldermand i Aarhus Smedelaug. I 2003 fik han Hammel Kommunes Idrætspris for sin indsats i cykelklubben.

Da parret stadig var friske og raske, rejste de især til Frankrig og Irland, dels pga. klimaet, maden og musikken. Musik nyder de også i høj grad, både når de selv synger eller går til koncerter. Fødselsdag og bryllupsdag fejres lørdag med åbent hus for indbudte venner og familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce