Annonce
Navne

80 år: Målkongen har stadig helgenstatus

Pelé ses her sammen med den VM-pokal, som han var med til at vinde som teenager i Sverige i 1958. Siden vandt han VM yderligere to gange med Brasilien. I dag bruges et andet VM-trofæ. Fredag 23. oktober fylder han 80 år. Foto: Lucas Jackson/Reuters
Fodboldlegeneden Pelé, der fredag 23. oktober fylder 80 år, har været med til at vinde VM tre gange.
Annonce

80 år: Edson Arantes do Nascimento. Eller bare Pelé.

Historiens måske bedste og mest sagnomspundne fodboldspiller har stadig helgenstatus i hjemlandet Brasilien og verden over.

Den tidligere angrebsstjerne, der fredag 23. oktober fylder 80 år, har været på fodboldpension siden slutningen af 1970'erne, og de senere år er han røget ind og ud af hospitaler med forskellige skavanker. Det er særligt hans hofte, som i årevis har voldt ham smerter.

Derfor har han offentligt optrådt i en kørestol i både 2019 og 2020, mens han tidligere kunne nøjes med et gangstativ eller en stok.

Hvis Pelé trænger til opmuntring, kan han bare kigge i sine scrapbøger. Her vil han kunne læse om den ene imponerende bedrift efter den anden.

I Guinness Rekordbog står han noteret for at have scoret flest mål i en specifik periode. I perioden 1956-1977 scorede han svimlende 1279 mål i 1363 kampe. Hans bedste år var 1959, hvor han lavede 126 mål.

Han spillede næsten hele sin karriere i brasilianske Santos, før han havde to lukrative år i New York Cosmos i slutningen af karrieren.

På grund af klubkarrieren i egen andedam var det hans optræden som brasiliansk landsholdsspiller, der gjorde ham til en superstjerne verden over.

Han var med til at vinde tre VM-titler og var bare 17-år, da han førte Brasilien til VM-guldet i 1958. Det blev fulgt op af VM-titler i både 1962 og 1970.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce